onsdag 16 september 2015

I ur och skur...

Man kan väl kanske säga att "smekmånaden" är slut för den här gången... I alla fall om man är som jag, ute och går varje morgon...
Så här mörkt är det numera... Det är SVART, bäcksvart... Liite skillnad att gå morgonpromaner nu, mot för bara en månad sedan.. Då fick jag både ljus och se solen stiga upp ur horisonten.... Nu är jag glad om jag lyckas pricka in att slippa en regnskur...
 I ur och skur ger jag mej ut på morgonen... Igår SPÖREGNADE det... Jag hörde hur regnet piskade mot rutan när klockan ringde, men det hindrade inte mej. På med regnjackan och så ut och knata!
EFter 5 km när jag kom hem, såg jag ut som en dränkt katt...
Och mina fossingar var som små blöta svampar....
Men vad gör det när man får hoppa in i en varm dusch efteråt?;-)
Ibland får jag frågan VARFÖR jag går morgonpromenader i ur och skur? Lätt som en plätt att svara på! För att jag mår så in i helsike bra av dem! Jag vaknar upp och hela min kropp blir mjuk och skön för att möta en ny dag!
Det är motigt JA att gå upp... Motigt som fan, speciellt den här årstiden... Jag skulle helst av allt bara vilja dra täcket över huvudet och sova en timme till.. (Men hade förmodligen varit minst lika trött då som timmen innan...)  Men jag gör det, för att jag vet att jag mår så bra efteråt!
Förra onsdagen försov jag mej... Vad hände den dagen? Jo jag hade huvudvärk HELA dagen, ont i axlar och rygg! Så jo nog gör mina morgonpromenader susen för hela dagen!;-)
Jag försöker få till ett par träningspass i veckan på kvällarna också, så att det blir dubbla pass på en dag! Kanske en kvällsPW, en liten springtur eller ett pass på Mr Dick!
Ikväll var jag inte ett dugg motiverad att köra ett pass på min lilla Dick.. Men jag gjorde det och 45 minuter senare sprutade svetten och lyckoendorfinerna skuttade i min kropp!
Varför jag tränar så mycket? Därför att jag mår bra av det, vill stärka min kropp, förhoppningsvis gå ner ett par kilo och få snygga muskeler! För vem gör jag det? BARA FÖR MEJ SJÄLV!!!!! Jag mår BRA av träning, galet bra! Påminn mej gärna om jag råkar få den där feta äckliga latmasken i mej i vinter, när det är så där fruktansvärt tungt att träna. Påminn mej gärna då om hur bra jag mår av min träning!!
Det här med att stretcha.. Gud jag är sååå kass på det.. De var jag jätteduktig på förr, men inte nu...
Men så kom jag ihåg det idag och gud så skönt det var!
Kanske borde man börja yoga? Bra för både kropp och själ! Få mej att lugna ner mej ett par hekto!
Och du! Skryta bör man! Vi skiter i alla jävla tråkiga svenskar som inte kan ta att man "skryter" över när man gjort något bra! Vi tar istället imot det med ett leende och säger TACK om någon berömmer oss!
Och du: KAN JAG SÅ KAN DU!!!!!

1 kommentar:

  1. Verkligen imponerade att du tar dig ut!! Och stretcha, det är jag sjukt dålig på.. Gör det aldrig!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!