tisdag 8 september 2015

Nutellabakelser!

Att följa matbloggar på instagram och via bloggar är inte alltid bara bra. Speciellt inte när de lägger ut smarriga bakverk som gör att hela sockerhoran bara skriker: VILL HAAAA!
I fredags bakade jag nutellabakelser! Ja de låter precis lika gott som de var! Och så sjukt lätta att göra! Prefekt att baka ihop om man får oväntat besök och inte har något att bjussa på. Eller som vi gjorde, bakade detta till vårt fredagsmys och smaskade i oss efter kvällsmaten!
Receptet hittade jag på Jennys Matblogg, en fantastisk blogg med massor av härliga recept!
Du behöver till 4 nutellabakelser:
4 smördegsplattor (Köpte frysta, perfekt att ha i frysen!)
4-6 msk rumsvarmt nutella
1 uppvispat ägg
Flagad mandel
Florsocker (Detta glömde jag, blir nog ännu lite snyggare att pudra på detta!;-))
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Kavla smördegsplattorna något. På ena sidan brer du ut en klick med nutella. Vik ihop till ett paket, pressa ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg, och strö över flagad mandel. Ställ in i mitten av ugnen och grädda dem i ca 10 minuter (eller tills de blivit frasiga gyllenbruna)
 
Innan servering, pudra på florsocker.
 
Jag kan tänka mej att äppelmos med ett par stänk av kanel kan vara minst lika gott att fylla dessa bakelser med! Eller kanske hallonsylt! Eller varför inte både nutella och hallon? Precis det som du är sugen på!

ÄT OCH NJUT!!!
Av barnen fick det en 10 poängare! Åh, dessa MÅSTE du göra igen jublade dom vid bordet!!
Alfred som är den ekonomiska i våran familj tyckte att vi kunde tjäna pengar på dessa! När han smaskat i sig sin bakelse sa han: -Dessa kan du ju faktiskt baka och sälja! Ha ha, då är dom goda!;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!