tisdag 29 september 2015

Obalans...

Jag vet inte.. Det känns som om min kropp är helt i obalans... Jag kan liksom inte riktigt ta på känslan vad som är så galet..
Men jag är inte som jag brukar och som jag borde vara.
Jag lossar MASSOR av hår.. En gång i duschen och det ser ut så här... MASSOR av hår..
Kommer typ vara flintis snart om de inte slutar falla...:-(
Jag är orolig av mej.. Liksom att jag bär på en slags stress-känsla hela tiden som är så jädrans svår att bli av med hur jag än försöker vrida och vända på den...
Min mun är snustorr.. Vissa kvällar känns det som om det är sandpapper därinne och det enda som hjälper är att dricka skitmycket bubbelvatten.. Dricker vanligtvis flera liter vatten per dag, men nu dricker jag ännu mer...
Jag går HELA tiden upp i vikt. Plus på vågen VARJE vecka.. En "normal" person borde inte gå upp så mycket med tanke på hur mycket jag tränar.. Tränar väldigt mycket just nu och äter varken mer eller mindre. Men ska nu börja kolla lite på vad jag gör för fel med just maten? Något gör jag ju uppenbarligen?"
Min mens.. Den lever sitt egna jävla liv... Den kommer och går precis när den känner att den vill.. Oftast fleeeera veckor försenad. Innan, för typ ett år sedan. Innan jag satte in kopparspiralen så var mensen som en klocka. Den kom nästan på exakt samma tidpunkt varje månad!
Finnarna exploderar i fejjan...
Känner mej känslig... Tycker att folk viskar bakom min rygg fast att det så klart inte är så. Jag känner mej ibland utanför.. Skitkonstig känsla...
Obalans var det ja.. Känner liksom inte igen mej själv..
Mycket som spökar i kroppen och man börjar ju fundera på om det är det ena eller det andra som är onormalt på mej? Typ sköldkörteln, fel på kopparspiralen eller något annat hormonfel?
Men det enda som är positivt! Jag är så pigg! Jag vaknar numera oftast innan klockan ringer 5 på morgonen.. Jag är uppe på kvällarna och är inte ett dugg trött, fast jag vet att jag borde sova för att få mina sömntimmar.. Men nej då, jag är pigg och har energi i massor..
Annars är det ju de första man märker på en själv när något är fel, energilösheten och tröttheten...
Ska man behöva ringa till läkaren? Usch.. Alltså jag gillar inte sånt. Jag gillar inte att ringa läkaren.. Jag vill inte känna mej som någon belastning och han kommer ändå inte att kunna sätta fingret på vad det är för fel på mej ändå... Kanske borde man börja knapra vitaminer i massor? Det kanske hjälper för stunden i alla fall?

7 kommentarer:

 1. Gå till vårdcentralen och kolla upp sköldkörteln! Det är inte en belastning, du får ta ett litet prov bara. Såså, marsch pannkaka!

  SvaraRadera
 2. Ja men hörru, ring och boka tid för hälsokontroll nu! På en gång! Så att du slipper oroa dig mer! Jan ju vara en enkel brist av något. Nu på en gång!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ta ut kopparspiralen,den kan ställa till med mycket elände!

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig jättemycket i det du beskriver. Precis så har jag det också, fast just för tillfället är jag inte pigg utan dunderförkyld... hahaha
  att periodvis gå omkring i en skitkonstig obalans som gör att man känner sig som en pubertal tonåring är inte skitroligt faktiskt.
  Ring och boka en tid för hälsoundersökning!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Hej! Brukar läsa din trevliga blogg men är urkass på att kommentera, förlåt ;) Jag tycker du ska gå och kolla sköldkörteln. Det ger en massa olika konstiga symptom på både underfunktion eller överproduktion i sköldkörteln. Mvh Annika

  SvaraRadera
 6. Ungefär samma här, men sover så illa och är konstant trött.... har gått igenom sköldkörtelprover i ett år och de är nu normala. Men i mitt fall handlar det nog om klimakteriets vara eller icke vara... 45 år gammal, hjälp!! För att inte nämna värmevallningarna..... fyy faen ;-)
  Kram J

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!