söndag 13 september 2015

En ren och skär lyxhelg för både kropp och knopp!

Ja jag börjar detta inlägg med att visa ett handfat! Det var de första som mötte mina ögon när vi stormade in på Kosta Boda Art Hotels toalett efter vår resa igår innan vi checkade in! Ett glashandfatt, så otroligt vackert!
Våra rum var inte riktigt klara, men vår lunchbuffé stod och väntade på oss!
Alltså den maten! Den föll som en smäck i min gom vill jag lova! Och till det, ett glas rött! Japp bara för att vi kan och bara för att vi firade in vår härliga lyxhelg!
 Kaffe och kakor till efterätt! Jo då så att e! Lika gott som de ser ut kan jag lova! Är det lyx så är det!;-)
Sen hoppade vi i badkläderna och satte på oss badrockarna och tofflorna och begav oss till spa:et och där väntades en timmes helkroppsmassage för mej och en ansiktbehandling för Jonas! Japp, det var precis lika underbart som det låter! En hel timme liggandes där, medans de knådades på varje liten centimeter av kroppen! Sååå lyxigt!
Så klart var hela hotellet och spaet inrett i glas! Vart man än tittade så var det glas och så otroligt vackra skapelser!
I poolen var det till och med glas! En dålig bild, men där i botten av poolen var det glas och inuti dom var det glasfigurer, skitläskigt att gå på!;-)
 Att bara sitta där i en vilostol, dricka bubbel, bada, basta och sova en stund! Ja, jag får nästan nypa mej själv i armen för att tro att jag inte drömmer om vad vi varit med om igår!
 Vårt rum, nummer 118! Att öppna upp dörren till rummet var som att gå in i det värsta lyxrummet!
 Som en stor flott lägenhet! Där skulle vi bo ett dygn och vi kände oss som en prins och en prinsessa, så bortskämda!
 Ett fruktfat stod och väntade på oss, perfekt att äta efter en hel eftermiddag med bad! När man känner sig så där trött, ren och härlig!
 När vi öppnade upp dörren till badrummet höll vi bokstavligt talat på att ramla bakåt! Värsta STORA badrummet och förstås, nästan allt gjort i glas!;-)
 Som sagt, man blir trött av att bara vara! Att spa, lyxa sig, få behandlingar och njuta! Så vi vilade oss en stund i sängen och kollade på TV! Bara ligga ner och kolla på TV i tystnad! Alltså, NEJ det händer inte särskilt ofta här hemma.. Nästan konstigt kusligt tyst, så där så man nästan blir en gnutta rastlös.. Jo så är jag funtad.. Kan inte riktigt ligga och ta det lugnt, har en del myror i min trosa! *fniss*
 Och kolla in de röda taket! Fräckt ju! Nä kanske skulle man tröttna efter ett tag att ha det hemma här, men på ett hotellrum va de ju supercoolt ju! En härlig mjuk känsla!
 Så blev det dusch, ett glas vin och snyggklänning på! En 3 rätters middag väntade på oss!
 Alltså, jag lovar att mina smaklökar kom till himlen när dessa underbara maträtter kom in i våra munnar!
 Förrätt: Halstrad torsk!
 Varmrätt: Ankbröst, rödvinsås och palsternackspuré!
 Efterätt: Saffranskaka med blåbärsmousse och mjölfluff!
Om vi var mätta efteråt! Mycket och sååå nöjda! Till detta serverades ett vinpacket som de valt ut som passade sååå bra ihop med maten!
 Nöjda och mätta gick vi till glasbaren! Glas överallt, till och med stolarna!;-)
En mojito slank ner innan vi gick till sängs för natten!
Man är inte så kaxig när man är på spa... Man blir tröttare än i vanlig fall.. Man sjunker ner i ett härligt rus av tröttlyx! Och JA, jag somnade som en stock så fort min kropp ramlade i säng!
 Utanför vårt sovrumsfönster hängde dessa fina glas-lys-stavar! Oj oj va vackert!
 Efter 9 timmars sömn vaknade vi upp och var inte ett dugg pigga.. Man borde ju vara det, hur ofta sover man 9 timmar liksom?;-)
Men trötta på ett härligt sätt! Ett utvilat trött på någotvis!
 Alltså lyxen att bo på hotell är ju också hotellfrukosten! Skulle lätt kunna äta en sån frukost VARJE dag;-)
Fanns massor att välja och vraka på!
 Innan vi checkade ut satt jag på toa, då Jonas fick se att de minsann gick att vrida på TVn! (Han hann vrida tillbaka den innan jag hann ta kortet;-)) Amen fatta vilken lyx att sitta och skita samtidigt som man kollar på TV!;-)
En kort och snabb tur i alla ouletbutiker.. Men fy sjutton va besviken jag blev.. Bara massor av skit och det var som att gå på Ullared för typ 30 år sedan.. Allt hängde huller om buller och det kändes bara gammal och sånt som inte går att sälja i någon annan butik och NEJ det var heller inte särskilt billigt...
Men de var ju bra, då slapp jag ju slösa pengar på shopping! ;-)
Hemma hos våra älskade små igen! Borta bra, men hemma bäst! Så är det! Det har varit många helger nu som vi lämnat bort dem hos barnvakter.. Det gör dom inget alls, säger dom! Tycker förstås att det är superkul att vara och bli bortskämda hos mormor, farmor, farbror, morbror, moster och kusiner.. Men nu får det nog gå ett bra tag igen innan vi lämnar bort våra små skatter! Vi ses ju så lite på veckorna, så helgerna är ganska heliga att vara tillsammans alla 5!
Klockan 18:45 låg Fabian så här och höll min hand medans han somnade gott ikväll!
Den här lyxhelgen stoppar jag långt in i hjärtat! Fy bubblan va lyxig den har varit och fy sjutton va härlig den har varit för både kropp och själ!!!

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!