söndag 20 september 2015

Pangstafetten 2015!

I fredags kväll åkte vi ner till "torget"! Ja eller "framme/fram" som de säger här i Skillingaryd... Ha ha, framme/fram.. Vi åkte fram... Ja ja, smålänningar har ju sitt eget språk;-)
I Malung heter centrumet Grönland... Kanske inte bättre det och fråga mej inte varifrån det har kommit! Kul med namn på centrum tycker jag!;-)
På kvällens agenda stod det årliga pangstafetten!
Barn och vuxna i alla åldrar som springer en liten slinga! Jag tyckte på vårt jobb att vi kunde springa stafetten, men 2 av oss 3 ville. Så det blev inget. Tråkmånsar;-)
 Dom är verkligen så söta när de springer.. De tar i för kung och fosterland när startskottet går och det här med att komma först, ja det är klart att man ska;-)
 I mål kom de! Röda och svettiga med de största flinet på läpparna! Sååå nöjda!
Sååå kul när det anordnas saker här i byn! Där folket kryper ur sina hus och kommer ut och hänger med varandra! Synd att det inte händer oftare kan jag tycka! För när det väl händer något, ja då är ju de flesta så positiva till det!
Och vädret var på vår sida! Så härligt, med tanke på hur det spöregande på morgonen....
Fabian har under de 2 sista åren sprungit med sin tjej Nelly.. Men i år ville hon inte springa, så ja han var en gnutta besviken som inte fick springa med henne även iår.. Sötnosar;-)
 Efteråt fick de varsin present och mamman ville ju så klart ta kort på de 2 springpojkarna!
Alfred flinade upp sig så fin, medans Fabian fick lov att göra allt för att göra Alfred sur för att han inte ville flina.. Ja se den där syskonkärleken;-)
 Dom är verkligen duktiga på att "läxa upp" varandra... Ja de säger gärna till varandra både en och 300 gånger att den andra gör fel.. Skitungar...
 Det var inte bara "spring" som hände på torget! Svenska kyrkan och frälsningsarmén var där och målade barnen, bjussade på popcorn och hade lite tävlingar!
Det är så lite som krävs för att få barnen lyckliga! Så lite, men så värdefullt!
Alltså jag älskar verkligen den här syskonkärleken..
2 minuter tidigare höll de på att klösa ut ögonen på varandra. Men i andra andetaget är dom hur gulliga som helst... Dessa 2 är jag helt säker på att de kommer få en helt underbar relation till varandra, nästan som en tvillingrelation! Det är härligt när man har barn så tätt, då blir syskonrelationen helt annorlunda, det märks!
 Målade och snygga i ansiktet och med massor av popcorn i munnen! Fredagsmyset kan ju inte starta mycket bättre!;-)
 Roliga aktiviterer som fick prövas på!
Nej Douglas sprang inget lopp... Han tycker han är för långsam... Jag försöker pusha och säga att det är något som man måste öva på och man måste INTE komma fösrt. Men NEJ, han är ingen springmänniska säger han och jag kan inte tvinga honom till det!
 Hem och käkade fredagsmys!
 Älskar detta, fredag och alla är samlade och trötta!
 Trötta ja... Klockan 22:30 sov hela huset! Men innan vi somnade kom världens bästa grannar in på ett spontan glas vin! Åh va vi är lycklig lottade som har så bra grannar!
Allt är så enkelt och lätt med dem!
Just nu är både Fabian och Alfred där inne, deras andra hem;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!