söndag 27 september 2015

Konsten att försöka stressa ner och att hitta lugnet...

Jag har ju som jag berättat tidigare, känt ett enormt stress inombords.. En stress som jag egentligen inte alls ska ha eller borde ha.. För det är ganska lugnt nu på alla olika fronter, men ändå bygger jag själv upp en slags stress inuti mej och som jag blir ännu mer stressad av.. Skitdumt, jag vet..
Så därför bestämde jag mej i fredags när jag kom hem från jobbet att denna helgen skulle det INTE bli någon stress.. Jag skulle ta den som den kom och jag skulle skita i alla måsten.. Ni vet allt annat som inte gör sig själv i ett hem...
Jag skulle bara försöka vara här och nu och INTE tänka så mycket på senare eller på vad som måste göras....
 Jag sov middag när jag kom hem från jobbet, handlade och slängde i en gryta med långkok på spisen och serverade boeuf bourguignon till kvällsmat och bjöd hit min mamma!
Vi åt, pratade och satt i godan ro!
Sen kom grannarna in på ett glas vin och vi satt och pratade ännu mer! Ja att dessa 2 herrar ALLTID ballar ur med sitt snack och med sitt fnitter, ja det är vi så vana;-)
 I går, alltså lördags låg vi länge i sängen och drog oss! Eller nja, länge och länge. Nu är 9 länge för mej. Att ligga längre än så, får mej att vrida mej av massa myror i trosan... Där får Jonas nästan hålla fast mej i sängen så att jag INTE ska springa upp... Men jag chillade, jag lyssnade på mitt inre och Jonas och låg en stund till!
Sen körde jag lite träning, duschade i godan ro och så packade jag in mej, Douglas och Alfred i bilen och styrde den mot mamma och skogen!
 Vi körde rakt ut i skogen och så började vi gå med picknick i ryggsäcken och med ett glatt humör!
 Det var alldeles sagolikt vackert i den skogen! Som en trollskog! Jag andades och njöt för varje steg vi tog! Ingen stress i världen kunde nå mej där!
 Vi plockade kantareller, tittade på naturen och hundrana badade i sjön! Vi gick över träd, sliriga vägar, över stock och över sten!
 Efter ca 3 km kom vi fram till vårt mål! Farmen!! Inte ett pip från bröderna Grunditz att det var jobbigt, att de ville vända eller när vi var framme? De gick och myste med oss hela långa vägen!
 Ja eller farmen och farmen! Men ni minns när jag berättade att vi var på den riktiga platsen som farmen spelas in på i somras?! När vi mötte den där trevlig mannen som hjälpte oss hitta till farmen i skogen! Han visade ju upp en annan liten stuga i skogen som också skulle vara med på farmen! Där hamnade vi igår!
De hade fixat upp de, målat och rensat bort massa träd! HÄR kan ni läsa om det lilla äventyret vi var ute på då!;-)
 Vi dukade upp med fika och satte oss ner och vilade lite! Så mysigt och shit va kaffet smakar bättre i skogen!;-) Dock blev jag av med min kakbit... En av hundarna glufsade i sig den.. Tyckte väl att jag kunde vara utan. Som tur var fanns det en bit kvar som jag fick smaka!;-)
 Groupie där mitt i skogen! Mamma har inte riktigt fattat den där galoppen med selfi, så ja hon blundade lite;-)
 Farmarna, eller ja om det nu är "utmanarna" det vetta sjutton? Men någon har i alla fall bott i huset under sommarens inspelning! Mamma och Tommy kom i somras och gick där när de spelade in! Ska bli spännande att se i TV om ett par månader vad de gjorde där!;-)
De hade sått en massa, bland annat rödkål som vi snodde med oss ett par huvuden! Ja tänk om någon kissat på dem? Ja men de är nog ändå så mycket mer ekologiska än vad de är som vi köper, så det är nog ingen fara;-)
 Miljön är helt fantastisk där ute! Nästan så att jag skulle kunna tänka mej att köpa ett liiitet hus där mitt i skogen!
Tänk att på den här gården har ingen bott sedan 1949... Så fruktansvärt tråkigt kan jag tycka.. Lite ledsamt att en gård bara står så där och förfaller... Tur att Tv4 kommer dit och fixar till de där gårdarna så att de blir lite liv i dem!;-)
 Äsch, JA vi kör en  ny groupie där mamma tittar!;-)
 Det här med att springa runt, kika in i fönsterna och rota lit! Jösses va spännande! Tänk om det finns spöken där?;-)
 Lite kvar i gräddskålen! Så klart delar man lika! En sked till Alfred och till vovven!
 Som sagt... Tänk att vakna upp här på sommaren, dricka sin morgonkaffe på den söta lilla farstun och njuta av morgonsolen! Ja och av alla knott och mygg förstås.. Ja för dom lär ju finnas i massor där mitt i skogen... Men ändå, så mysigt! Fast jag skulle nog aldrig i livet sova där helt själv.. Nej då hade jag nog velat ha med mej hela tajkonfamiljen som kunde skrämma bort de där gastarna och spökena;-)
 Så vände vi hemåt igen! Jag och Alfred först med mest spring i benen! Vi stannade upp och tittade om vi såg några troll, älvor eller konstiga skepnader. Men nej, alldeles tyst och lugnt! Det var en liten kille vars hand som tog min hand där vi gick och pratade om alla dessa fantasifigurer.. Ja för tänk om ett troll skulle dyka upp. Lite läskigt är det när man bara är 7 år gammal!;-)
 När vi kom hem hade Jonas fixat med mat! Han överraskade med 3-rätters och efterätten var gudomligt gott! Han säger att han inte kan laga mat.. Jag har nu kommit på efter över 14 år tillsammans att han bara ljuger för att han tycker att det är smidigare när jag lagar den.. En slags lathet alltså;-)
 Imorse vaknade vi av att en solstråle letade sig mellan gardinerna! Helt ljuvligt! Så vi drog på oss kläderna och tog med grannarna på tippspromenad!
Latfisen själv, Fabian.. Han fick sitta på världens snällaste Peters axlar...
 Om vi hade några rätt? Knappt... Jag tror jag skramlade ihop 4 rätt.. Men skit i det, de var ändå supertrevligt!
 Alltså den här helgens väder! Det är nästan ett hallelujamoment! Underbart! Man vill liksom aldrig gå in utan bara njuta hela tiden!!
 Vi har chillat resten av eftermiddagen! Fick lite fotmassage av min käre make! Jösses va härligt! Vi bara satt där, pratade i massor och hade varken telefoner eller ungar till hands.. Vi bara var, ända tills det kliade järnet i mej och jag fick lov att gå ut och rasta av mej en sväng på en liten promenad!,-)
På sena eftermiddagen åkte vi upp till grannbyn! Derbymatch för Douglas och hans lag mellan Vaggeryd och Skillingaryd! Herrejösses va spännande det var! Och herrejösses som vi skrek... Tyvärr förlorade dom med 7-6. Men shit va bra dom spelade! Sista matchen för det här året, nu väntas hockeysäsongen!
Nu ska jag lägga mej framför TVn och se Bron som snart börjar på SVT! Att se på TV blir det inte alls mycket av numera.. Men just på söndagar kommer jag förmodligen att sitta som fastlistrad! Älskar Bron och jag älskar skådespelskan Sofia Helin!
Imorgon ska jag försöka fortsätta hitta mitt inre lugn, försöka bevara den här lugna känslan som jag nu äntligen hittat igen i helgen! Jag hoppas jag klarar av det!

1 kommentar:

  1. Hej! Googlade runt lite på "farmen" och kom till din blogg. Jättekul att få se dina bilder på det gamla torpet som Farmen även utspelar sig på. Är alltså en av farmendeltagarna 2016 och får enligt reglerna inte avslöja mitt namn före sändningen startar i Januari. Härlig blogg du har! Kram "Pillan" :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!