måndag 28 september 2015

Daimbeskvier...

Ja det låter precis lika gott som det är!
I fredags bakade jag fantastiskt goda daimbeskvier som jag bjöd familjen på till efterrätt! Så smidiga och så goda och som man lätt kan förbereda och ha i kylen!
Som sagt, jag har kommit in i ett bak-rus.. Tycker det är så kul att baka och testa något nytt! Det är liksom en morot, morot för att veckan är klar, att man får äta en bit kaka och njuta lite! Socker ja, det är ju gott. Så äckligt jävla gott.. Därför försöker jag undvika det i den mån det går på veckorna och så unnar jag mej av den biten kakan på fredags kvällarna!;-)
Så vill ni impa på någon så tycker jag verkligen ni ska baka denna! Hittade den som vanligt på Jennys matblogg;-) Lätt och smidigt och bra mycket godare än en köpe beskvie!
 
Daimbeskvier
 
Smörkrämen rörs ihop och får gärna stå kallt en liten stund innan den smetas på botten.
Jag använder mig av en matsked när jag bred ut smörkrämen, och gör de lite toppiga.
Till ca 20 st biskvier…. Jag fick typ ut 10..;-)
 
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
 1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
(Jag blandade även i några matskedar citron i. En härlig fräschhet i fyllningen. Lite pricken över i:et!)
 
Gör så här:  
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.
 
LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!