söndag 16 november 2014

Julmarknad!

I veckan kom jag på den lysande idén att vi kunde göra en utflykt på lördag, alltså igår! Ja varför vara hemma och bara ta det lugnt när man kan göra små utflykter med sin familj!?;-)
Regnet öste ner och det var inte direkt någon peppande och upplyftande familj som drog iväg.. Alla 5 var på ett eller annat sett på dåligt humör, jippi liksom... Men iväg kom vi och slutdestinationen blev Huseby bruks julmässa som ligger några mil utanför Växjö!
Det var ju inte direkt någon julkänsla när vi steg ur bilen och regnet som öste ner från himlen och som kändes som småspik som nådde våra ansikten var inte så upplyftande NEJ... Varken vantar eller något vidare varma kläder hade vi heller, så JA vi frös...
Vi var hungriga som vargar, så vi tog första och bästa (trodde vi...) stället och slog oss ner och beställde korv och hamburgare vilket skulle visa sig var ett STORT misstag.. Servicen var katastrof och en sketen liten korv med bröd visade sig kosta 45 (!!) jäkla spänn... 50 minuters väntande, 305 kr fattigare (4 korv med bröd, 3 läsk och en hamburgare) senare kunde vi traska in på den härliga julmarkanden!
Stånd med massor av olika korvar, ostar, skinkor, marmelader, fårskinn, handarbeten och allt som har med julen att göra, sååå mysigt!
Det gäller dock att hålla grabbarna vid gott mod när man går på sånt här... Så muta med choklad och fika fick det bli!
När det började skymma, ja vilket det gjorde redan vid 14:30 syntes alla vackra juleljus! Oboy va jag längtar till jul nu, ja det ska jag inte sticka under stolen med att jag gör! Låt det bara snart bli vitt ute!
Blomster i massor fanns det. Men nä tycker att det är liiite tidigt att köpa julblommor. Klart man kunnat köpa en och annan amrylis, men när inte ännu;-)
Det bästa på hela julmarkanden var ändå när kidsen fick träffa jultomten! Han satt ute, lät barnen säga vad de önskade sig och bjussade på pepparkakor och var en underbart söt och charmig tomtefar!
Både Alfred och Fabian tror stenhårt på tomten (tack gode gud för det och jag hoppas att dom kommer att tro på honom flera år till!!), men Douglas han tror ju så klart inte på honom... Att sitta i tomtens knä, nä det är ju för barnsligt, men sedan smög han ändå upp bakom tomten och ville bli fotad med honom!;-)
Ljusstakar, julpynt och ännu mer ljus! Om 2 veckor får vi ta fram våra stakar, stjärnor och riktigt mysa in första advent! De där mysiga skenet som en stake ger, ja det är något speciellt med det skenet!
 Byggnaderna kring Huseby bruk var så charmiga med massor av utställare från när och fjärran!
Hade det varit snö ute och några minusgrader hade dagen varit helt fantastisk vacker... Men icke, regn, lerigt och 7 plusgrader... Nä då, jag är inte bitter inte. Det var trots allt superfint ändå. Men som sagt, det hade blivit väldigt mycket mysigare med snö och kyla...
 Vatten, svajjande staket och hoppa lite upp och ner på det för att testa om man möjligtvis kanske kan ramla ner i vattnet... Tja varför inte liksom? Nu gick det bra den här gången... Men jag lovar, det var nära ögat ett flertal gånger att de plumsade ner i vattnet...
När klockan närmade sig 17.00 hade vi gjort denna julmarknaden och det var dags att åka hemåt! Men först en liten fika för att stilla den hunger som låg över oss efter den sjukt lilla och dyra lunch vi fick i oss! 
Att vi lite längre in i folkvimlet och stånden såg de ena matstället efter det andra med sååå mycket bättre mat och billigare, ja det är sånt man lär sig av till nästa gång vi åker dit! För ja, vi kommer absolut att åka dit igen!
När vi åkte hem vräkte det bokstavligt talat in med folk! Helt sjukt mycket folk och jag var glad att vi hann göra julmarknaden innan allt folk kom! Fast ja, det var sjukt mycket folk när vi var inne också och man fick liksom tränga sig fram till alla stånd, men ja det är ju smällar man får ta på såna här ställen!;-)
Mysfaktorn var i alla fall hög och mina julsinnen slogs på ännu mera nu än förut!
Vi kom hem med några julkorvar rikare och härliga julsinnen! Lööövlie!

3 kommentarer:

 1. Var glada ni inte åt julbuffén där då! Vi fick en stor besvikelse för en vecka sedan. Det var typ inget kvar och det som fanns var kallt och när vi gnällde lite kom det fram jansson och köttbullar som var varma. Detta trots vi bokat bord innan! Inte värt pengarna och illamåendet på hemvägen!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med julmarknad. Visst längtar man nu efter advent, ljusen, stjärnorna och juletid... Jag planterade min första amaryllis i dag, hoppas den blommar någon gång i adventtid ;-)

  Nu har vi precis ätit din fläskkotlett med soja i ugn... majj gadd så gott!!

  Kram J

  SvaraRadera
 3. Vi var på Åminne bruks julmarknad, väldigt mysigt även där, den är redan i oktober, men jättemysigt var det. Kommer besöka den nästa år igen.

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!