söndag 13 juli 2014

Fantastiska dagar!!

Oj oj oj, så här länge har jag nog aldrig varit ifrån bloggen.. 4 dagars uppehåll har nog aldrig hänt;-)
Men tiden har liksom inte riktigt räckt till att sitta ner och skriva här... Det har helt enkelt varit alldeles för bra väder och underbart sällskap för det!;-) Så en liten semester härifrån har det helt enkelt blivit, trots att abstinensen efter att få skiva här har varit STOOOR!
Men nu mina kära vänner kommer här en BILDBOMB från en fantastisk vecka på Öland med UNDERBARA vänner!!

Vi har i stort sett legat på stranden varje dag, minst 5 timmar. Sol, bad, bråk, sol, ännu mera bad och så ännu lite mera bråk...
Douglas och Tilde låg i snitt i 4 timmar per dag... Hoppas, badade, skvätte och simmade!
Bråk ja... Alltså dessa små liv är som syskon alla 5 när dom kommer ihop. De är uppväxta tillsammans och känner varandra helt utan och innan till!
Men vad gör väl lite bråk när man solen skiner och man får bada liksom?;-)
 Låååånga dagar på stranden och lååånga kvällar hemma i vår trädgård under päronträdet med god mat och god dryck! Har suttit ute varje kväll tills långt in på spöktimman och pratat och pratat!
Vi valde att inte gå ut en endaste gång och äta. Nä vi skonade alla gäster på ön från vår tajkonfamilj. De hade liksom inte blivit lugn och ro för NÅGON om alla trötta barn och föräldrar skulle ge oss ut och äta...
Vi hade förberett några portioner mat innan här hemma som vi sedan bara värmde till och käkade på kvällarna och några dagar grillade vi! Perfekt när det finns tillgång till ett kök när man hyr stuga och kan göra på detta viset!
Varje dag som den andra, sol, strand och bad! Några byggde sandslott, några var rastlösa och några körde trampbåt! Perfekta dagar!
Jag älskar ju solen och att hänga på stranden och var inte rastlös en endaste sekund! Skulle lätt kunna ligga på en strand i en månad utan att bli rastlös!
Jag köpte ny bikini och det var på tiden! Min hade gjort sitt kan man säga...
Men ja jag vet, det sitter lite väääl tajt. Det kändes bra i provhytten men sen bubblade fläskfilen ut lite här och var på kroppen.. Semetserkilona har redan satt sina spår efter bara 2 veckors semester. ILLA... *mumlar och svär en ful ramsa*
När våra grabbar hängde med Veronica, Per, Tide och Axel gick vi 3 själva och gjorde den supermysiga stan! Lite shopping och en god drink på världens mysigaste ställe GT (Gamla Televerket) Är ni på Öland och Borgholm så kan jag varmt rekommendera den supermysiga restaurangen GT som är liten, mysig och en helt underbar atmosfär!
 Vi hyrde stugor och på våran gård stod ett vackert hus med ett härligt utsiktstorn över Borgholms hamn!
I tisdags kväll var det bajstråkig fotboll på TV.. NÄ inget för oss tjejer och barn. Så när de små filurerna somnat där hemma drog jag, Veronica och de stora barnen ner till hamnen för en liten drink på Strand! Kidsen hittade kompisar efter klockan 22 på kvällen och de bjöds in för att spela lite vollyboll och vi satte oss ner och lyssnade på livemusik och drack en god drink!
Onsdagen bytte vi strand och åkte mot Böda.. Men det skilde sig en hel del på vädret. Så efter 2 timmars med tuppskinn på våra hudar och STORA moln som täckte hela himlen drog vi hem och bestämde oss för att gå på upptäktsfärd och packade fikakorgen!
Vi besökte Soliden och de underbara slottsruinen och alla var glada och nöjda!
En magisk kväll och vi "sprang" på underbar Skillingarydsbor! Vi bestämde oss för att gå ner till hamnen och ta en drink, men barnen var portade där. Så istället blev vi uppbjudna till deras palats som de hade hyrt!
Efter mycket bubbel, prat, skratt och ännu lite mer bubbel knatade vi hemåt på småtimmarna med ett barn i varsina armar!;-)
På kvällen spelade Albatraoz på hotellet i hamnen och vi satt precis under där de spelade! De bodde även på samma hotell som vi var på och Tilde blev exalterad när hon "stötte" på dem i korridoren! Ett glatt gäng med killar som gärna ställde upp på bild med kidsen!
Vem bandet är? Jag hade inte en susning, men tydligen hade dom varit med i mellot i år.. Jo sån koll har jag på kändisvärlden;-)
 Ännu en dag med strandhäng och härliga skapelser av sand! Duktiga grabbar som samarbetar fint! Nja nu ljög jag lite.. Det var både ett och 3 krig om både spadar och hinkar ett tag. Men fint blev det!;-)
I torsdags blev familjen tajkon fler! Våra härliga vänner Berg och Martina och deras kottar slöt upp vårt sällskap och gänget var samlat!
Mat och dryck under päronträdet, såååå mysigt!
Kvällsdopp nere vid hamnen! Underbara solnedgångar, såååå vackert! Klockan 22:30 badade barnen för fullt i det iskalla vattnet och var helnöjda! Vi mammor och pappor satt på kanten och åt ost och kex och smuttade på vin!
Fredagens väder var lite si så där.... Ja är man sjukt bortskämd med nästan 30 grader och sol varje dag så känns 22 grader och lite moln som ett sämre väder...;-)
Så vi gjorde stan, fikade och åt och sedan drog vi ut på äventyr upp till Soliden även denna dagen!
 En kylig kväll och vi mammor passade på att slinka in på GT (Gamla Televerket) och tog oss en värmande god drink och satt där och pratade i 2 timmar!! UNDERBART!!
Igår var det den stora hemfärdsdagen.. Plock och städ och familjen tajkon packade sin bil överfull med grejer från golv till tak och miljoner platspåsar.. Alltså det här med att packa i platspåsar. Så smidigt, jag älskar det. Men jag har en man som HATAR det.. Man kan INTE packa i platspåsar säger han, kan man visst säger jag;-)
Vi hann komma ungefär 1 mil bort innan det var dax att stanna bilen och Alfred fick lov att spy.. Löööve med åksjuka barn;-)
Tack underbara Öland för den här gången, kommer garanterat att sätta min fot där redan nästa sommar!! Jag blev tokkär i den ön!
Den här veckan tar jag med mej långt in i hjärtat och plockar fram en kylen kall höstdag när regnet smattrar på fönstrena och kylan biter hårt i kinderna... Då kommer jag garanterat att tina upp i både kropp och själ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!