onsdag 16 juli 2014

Blivande brandmän?!

Efter en skön dag med rumpan fastgjuten i solstolen, ett hej då till kussarna och faster/farbror hördes syrenerna från fotbollsplanen till vår stuga!
Fotbollsplanen ligger typ 1 minut bort så självklart sprang vi dit!
Onsdagar på sommaren kommer Laholms räddningstjänst/ungdomstjänst och låter alla barnen som vill provsitta i deras brandbil, klä ut sig till små brandmän, gå igenom vad som händer om det börjar brinna, hur man går till väga och vad man INTE ska göra...
Verkligen superbra att ALLA får lära sig det, både små och stora. Det är så lätt att en olycka händer, men då vet ju våra små busar precis vad dom ska göra nu!;-)
Blivande brandmän? Jo det skulle jag tro, det är väl iallafall var och varannans barns (och JA vuxna med för den delen) dröm att bli brandman, polis eller ambulansman! Jo för inom mej drömmer jag själv fortfarande om att bli polis, det yrket har varit en dröm för mej länge men jag har liksom inte riktigt våga ta de där STORA steget att söka... Fegskit jag vet...
 Gissa om dessa två små grisar var nöjda när dom hade dessa kläder på sig? Jaså klart var lyckan total!!
Nu vet de om någon skulle råka glömma plattan på och kastrullen skulle börja brinna hur man släcker den farliga elden! Ja så klart ALDRIG med vatten, utan den ska ju kvävas!
Börjar någon brinna så vet dom nu oxå hur man släcker elden snabbast genom att kväva den med en filt och att man alltid börjar på sidorna och sedan går från huvudet ner mot fötterna! De var så duktiga och jag har aldrig sett Alfreds och Fabians sammarbete så bra innan! På blodigt allvar tog dom det!
Sen på slutet kom det som de väntat på så länge, de STORA vattenkriget att få hålla den häfta slangen helt själv och spruta ner alla runtomkring!
Att vattnet var isande kallt, ja de brydde sig inte Fabian om ett skvatt, men det lovar jag att Alfred gjorde som frös så läpparna var blåa;-)
Vart Douglas var? Ja han var lite putt och vägrade följa med, såna där grejer är ju bara för småbarn.. Sa jag att en liten minitonåring har flyttat in i våran familj? Kanske har jag gjort det och så är det.. *sliter mitt hår och undrar hur i all världen jag/vi ska få ihop det här med en jobbig 4-års trots och en liten minitonåring i huset samtidigt?*

Jag vet med största sannolikhet att vi förmodligen kommer att tillbringa några timmar där nere även nästa onsdag, samma tid och samma plats!;-)

2 kommentarer:

  1. Gud vad roligt och bra för barnen!! Supernyttigt för dem att lära sig och de känner sig säkert viktiga och duktiga!

    SvaraRadera
  2. Vilka söta små brandmän :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!