torsdag 3 juli 2014

Ännu en tur till Vårdcentralen...

Fabians öga blir bara värre och värre...
I söndags började Fabians öga bli lite rött och svullet.. Han blev även förkyld och fick lite feber på söndagen. Men febern försvann redan på månadagen och sedan dess har han varit pigg och allert, trots ett svullet öga och snoren som rann..
I morse var ögat ännu mer svullet än vad det varit dom andra dagarna och under dagen nu som gått har det bara blivit mer och mer svullet. De har även blivit mer rött runt om, både uppe på ögonlocket och under.. En liiiiten liten glipa av hans små bruna ögon har bara synts till... Vitan i ögat är som vanligt vit och ser inte ett dugg irriterat ut.
Han verkar inte ha ont, men ändå. Det kändes ganska läskigt och inte normalt att ögat svällde så snabbt..
Så vid lunchtid ringde jag till vårdcentralen för att kolla läget. Det kändes ju inte som en vanlig ögoninfammation..
Vi fick tid och fick samma läkare som vi hade förra torsdagen när jag var där med Alfred.. -Jaha, nu är vi här igen! Men den här gången är det lillebrors tur, sa jag lite generat;-)
Han klämde och kände. Inget rött i ögat, inget som verkade skava och ingen ögoninflammation...
Han började misstänka bihålerna. En bihåleinflammation som bara drabbar barn och som är ganska så ovanlig.. Men Fabian yttrade sig inget att det gjorde ont när han klämde vid näsan och ut mot ögonen och han har heller inte jämrat sig för att det sprängt i huvudet som det ofta gör när man har bihåleinflammation...
Kanske är det så att han har blivit biten av en insekt i helgen? Kanske är han allergisk mot något? Men vad?? Läkaren kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var?
Ett stick i fingret visade inget på crp:en. Allt såg normalt ut... Inget tyder på en infektion i kroppen...
Alltså VARFÖR drabbas våra små älskade killar av såna här konstiga grejer som läkarna inte riktig vet vad det är????
Han fick en allergimedicin som han ska ta en gång per dag tills ögat har blivit bättre. Blir det inte bättre på ett par dagar skulle vi höra av oss igen...
Nu håller jag alla tummar och tår i världen att hans lilla öga blir bättre!!
Kanske borde vi skaffa klippkort på vårdcentralen? ;-) Ja vi har ju ett sånt hos tandläkaren, så tja vi kan ju även ta ett där;-)
Är man duktig och har fått ett stick i fingret och lämnat lite blod, ja då får man oxå välja leksak! Och är man en snäll storebror som följer med och håller handen och berättar stolt hur det ska gå till när man blir stucken i fingret (han blev ju det förra veckan) Ja då får man oxå en leksak! Perfekt att leka med när man sitter och väntar på provsvaren i väntrummet!!

3 kommentarer:

 1. Hoppas att allergimedicin hjälper. Jag är överkänslig mot knottbett och brukar få en svullna över ena ögat.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men vilken otur de där två grabbarna har!! Håller tummarna för att det blir bra snabbt igen!

  SvaraRadera
 3. Hoppas det ger med sig snart. Vår lilla blev också så där svullen att hon inte kunde se med ena ögat när hon var ca ett år, men det gav med sig efter ett par dagar. Jag tror i efterhand att hon måste ha fått ett mygg/insektsbett trots att vi inte sett något stickhål. Hon reagerar väldigt starkt på mygg bett fortfarande med groteska bölder...
  Kram J

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!