tisdag 7 april 2009

Att vara en bra mamma!?

Hur ska man vara för att bli eller vara en god mor till sina barn? Alla uppfostrar sina barn helt olik än vad jag själv gör. Jag vet inte vad som är rätt eller fel. Ska man ta tag i sitt barn om den vägrar att lyssna eller ska man sätta sig ner och prata pedagogiskt med den? Jag blir oftast väldigt arg och brusar upp o säger oftast till mitt eget barn först. Ibland kanske det inte är hans fel utan ett annat barn som egentligen har börjat. Men jag tar nog ofta parti för det andra barnet istället för mitt eget. Det är ju helt sjukt egentligen när man tänker på det. Hur ska mitt barn kunna lita på mej i andra lägen senare i livet?

Det här med barnuppfostran är inte alltid så enkelt. Jag eller rättare sagt vi, jag och Jonas har nog en väldigt fri uppfostran. Om dom vill äta godis eller glass mitt i veckan så får dom gärna göra det. Men där till en annan sak som jag tycker är väldigt viktig och som båda vi håller hårt på. Är att alltid säga tack! Om mitt barn får en bil eller 50 öring så ska det alltid visas respekt och säga tack!

Jag får ofta dåligt samvete för att jag är en dålig mamma. Jag sitter nästan aldrig ner med mina barn och leker. Jag har liksom inget intresse av det. Jag tycker inte att det är roligt att sitta och köra med en bil på mattan... Men jag kan därimot sitta och läsa och älskar att pyssla! Alfred har inte kommit så långt i den utvecklingen så han bryr sig inte så mycket. Men man märker ju på de tillfällena jag verkligen sätter mej ner en stund med dom vad dom tycker att det är roligt!
Så nu ska jag skärpa mej! Livet är för kort, nu ska jag bli en ännu bättre mamma!!!

2 kommentarer:

  1. usch ja, jag oroar mig hela tiden för hur jag ska bli som mamma. men jag tror man ska vara sig själv och ge av sina kvalitéer. du aknske inte är mamman som sitter ner och leker, men du utvecklar deras kreativa sida genom att läsa och pyssla. sen kanske pappan leker mer? man får ju komplettera varandra!

    om du är så glad och härlig som jag minns dig så tror jag dina barn har en superbra mamma! :)

    SvaraRadera
  2. Men jag brukar ju sitta på golvet och leka med bilar.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!