fredag 20 april 2012

Inskriven...

Har varit uppe i granyn på arbetsförmedlingen och skrivit in mej där... Jag rakade muschen, satte på det största leendet, letade fram mitt allra trevligaste jag, och satte på mej urringat! Detta skulle nog gå bra och jag hoppades på att få träffa en man som skulle bli min handledare;-)Nej så klart inte jag gjorde det, vad tror ni om mej egentligen? Jag som är så seriös, nej jag rakade bara muschen och var mej själv! *fniss*

Nä skämt å sido... Detta känns rent förjävligt... Jag vill verkligen inte vara arbetslös och stämpla och jag känner mej som en värdelös liten människa just nu...:-( Nästa vecka kommer jag att bara gå här hemma, inget jobb och ingen lön... Nej för blir man uppsagd så får man ju oxå ta smällen på 7 karensdagar, vilket jag visst. Men det känns ändå sååå surt... Dessutom är deras regler helt knasiga och det känns snarare som om att de vill att man ska vara hemma och stämpa upp sina 300 dagar istället för att komma ut i arbetslivet lite då och då. Ja för tar man lite ströjobb lite här och var och kommer ut och jobbar, ja då drar de helt plötsligt ner dina stämlingsdagar till 75 och du blir då på ett sätt "straffad" för att du hoppar in och jobbar och kommer ut i arbetslivet...:-( Snett? Jaaaa det kan man lugnt säga.

Men jag ska inte sätta mej ner och deppa ihop, nej inte då! Jag har nu sökt 2 jobb och ska även söka flera nästa vecka!;-) Jag tar vad som helst just nu, bara det är ett jobb där jag blir lite uppskattad och behövd!;-)

15 kommentarer:

  1. Mmm.. Mina 75 dagar är slut :( Så då är det till att välja mellan knappt någon lön om man inte får tillräckligt på schema eller att tacka nej till jobb :/ för att få a-kassa. För får man jobb 2 dagar en vecka sp får man i n g e t från a-kassan!
    Helt fel system som bara slår mot den arbetssökande :( Men jag hoppas snart hitta mer jobb ;)

    SvaraRadera
  2. Visst är det så att det är från vecka till vecka det handlar om? Att man kan jobba helt en vecka o inget nästa o då dras det från de andra dagarna? Minns inte men har för mig det iaf.

    SvaraRadera
  3. I början får man ju ströjobba.. Jag har nu 3 jobb som jag varierar imellan.. Jobbar som vikarie inom barnomsorgen i 2 kommuner + 1 nattjobb! På 2 veckor har jag iallafall haft 6 arbetstillfällen, dock varierande arbetstider

    SvaraRadera
  4. Själv är jag stolt över att kunna säga till folk att jag är arbetssökande, efter att ha varit sjukskriven i väldigt många år. Det känns bra för mig att kunna gå in genom dörren till arbetsförmedlingen istället för den till Försäkringskassan (även om det är samma dörr här numer) Det du! ;) Kram / Lena

    SvaraRadera
  5. Åh fy faan! JAG VILL INTE HELLER!
    Jag är livrädd!
    KRAM till dej!

    SvaraRadera
  6. Hoppas att det dyker upp något.
    Men värdelös är du inte.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Fy fan, det måste vara vidrigt att vara arbetslös... :( Usch! Hoppas det löser sig pronto...Snett system. ja verkligen. Kan man lungt säga.

    Addade dig på fejjan nu...kanske fungerar bättre....jag undrade om du hade nån att bo med på galan? Jag ska bo med nån okänd om man inte anmäler nån att dela med.... ;) Så om inte du har nån ...så ja.... :)

    SV: Man anmäler sig i olika kategorier! :-) Jag fick nåt mail... kan kolla upp det närmare om du vill?

    SvaraRadera
  8. Nu tycker jag att du ska varva ner lite, passa på och njut en smula ;) du ska se att allt löser sig till det bästa och det innan du vet ordet av det :D!! Arbetsgivare ute i landet skulle bara veta vem som sitter och väntar på jobb!
    Kram till dig och ha en jättebra helg!

    SvaraRadera
  9. Hej fina du! SÅ bra du kämpat med din vikt!!! Har legat på sjukhus några dagar och verkligen saknat din blogg,, så nu ska här läsas i fatt!kram Mona

    SvaraRadera
  10. Du är inte alls värdelös, bara mellan två jobb!
    Jag håller alla mina tummar att du får jobb snart (och jag har några tummar mitt i handen också ;-)
    Kramar

    SvaraRadera
  11. Men du, när du blir uppsagd så kan det väl inte vara 7 karensdagar..det är väl när man säger upp sig själv som det gäller?

    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är 7 dagars karens när man blir uppsagd. Säger du upp dig själv så är det tror det är 90 dagars karens innan man får pengar, om jag inte hört helt fel.

      Radera
    2. Skrev fel 45 dagars karens är det om du säger upp dig själv

      Radera
  12. Lycka till med jobbsökandet, ska säga till om jag hör o ser nåt. Du får komma hit och passa barn när du vill så jag kan ge mig iväg och träna. Tyvärr väldigt dåligt betalt men jag kan bjuda antingen på fika eller en morot :)
    kram j.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!