söndag 2 augusti 2015

Grillfest/50- årsfest/släktträff!

Så länge jag kan minnas i mitt liv så har vi alltid haft grillfest med min släkt på mammas sida! Vi var alltid hos min mormor och morfar förr, sedan när dom blev äldre och krassligare var vi hos min moster och hennes man. Men nu, de sista 2 åren har vi varit ute hos mamma!
Att träffa hela tjocka släkten, både mostrar, morbröder, kusiner, kusinbarn och syskon, ja det är verkligen sååå kul!
Under åren har det kommit till en hel del kids och några har fallit bort. Men jag är så glad att vi gör detta en gång om året, att vi kör på våra traditioner som vi alltid har gjort! Då blir det liksom inte som de oftast kan bli i släkterna, att man bara träffas i samband med begravningar eller bröllop...

 Förra året satte vi upp ett jättesort partytält, men i år kläckte jag den geniala idén att vi kunde duka upp i deras garage!
Sagt och gjort, upp med lite lakan och fram med lite bord! Skitbra!!
Så i fredags var vi ute och hjälpte till och fixade till med bord och stolar!
 Klockan 15 igår bjöds vi in och samlades allihop! Fika stod först på agendan! Kaffe och kaka!;-)
 Sen skålade vi in grillfesten 2015 och firade även Tommy som fyllde 50 år i maj!
 Vi hurrade och sjöng och njöt av den härliga solen! Att vi hade tur med vädret, tänk om det hade regnat.. Ja det hade liksom inte blivit riktigt lika mysigt...
 Elviskatten fick så mycket kel och mys att han knappt visste i vilken famn han skulle vara.. Han satt så fint medans Fabian la sten på honom, ja han trivdes väldigt bra;-)
 Den årliga tipspromenaden gick vi givetvis också! Superkluriga frågor, men så rolig!
 10 barn och i ungefär samma åldrar! Ni förstår hur roligt som hade det!! Hoppa, springa och leka på den stora gården! Underbart!
 Vinnaren i utslagstävlingen på tipspromenaden blev turgumman Johanna!! Nä då, jag bröt inte ihop för att jag inte vann! Nä faktiskt inte, jag kanske har blivit vuxen nu och kan ta att jag inte alltid vinner;-)
 Mamma hade fixat med maten och jag och Johanna hjälpte henne lite i köket! Smarrig pannacotta till förrätt!!
 Vi grillade och åt gott! Drack bubbel och vin! Alla supernöjda och glada!
 Jonas hade gjort en musikquiz! Vi blev indelade i lag och det var mycket blandad musik! Japp för är man i alla olika ådrar (30-73 år) så gäller det att få till en musikquiz som alla kan delta i!;-)
Jag och min "morbror" kom i ett lag! Vi var grymma och tog hem en 3:e plats!!! Yeees!!;-)
 Det kylnade av framåt kvällen, då lindade vi in oss i filtar och kläder! Tände en brasa och satt och njöt av sällskapet! Skrattade och pratade i massor!
 Jo då, dom är gladare än vad dom ser ut! *haha* Jag vet inte riktigt vad alla tittar på?
 Verkligen supermysigt hade vi! Så bra det blev där i garaget!
 Bonden var ute och körde hö och alla kidsen rusade dit och frågade om de fick åka en sväng med honom! Svaret blev ja och gissa om lyckan var stor hos barnen som fick åka med i hans traktor!?;-)
Min fina mamma och min fina bror!!!
Jag älskar verkligen när vi samlas så här allihop! Verkligen såååå härligt!
 Levande ljus, musik, prat och en massa skratt och flams!!
 Sen blev det dans! Japp, perfekt när man fryser! Dansade oss svettiga, sjöng och dansade ännu mer!!;-)
Framåt 1 tiden var det dags för oss att åka hem! Alla andra sov kvar där, men inte våran familj...
Vi kände att det var skönare att sova i våra egna sängar.. Stackars Johanna sov i tält... Kan säga att det var svinkallt när vi brummade hemåt på natten, 8 grader visade temperaturen.. Herregud, det är ju inte alls klokt.. Nästan frostkänsla ju...
Men vackert var det! Fullmånen sken genom de lilla garagefönstret!
När vi tackade för oss hade några gått och lagt sig, medans några fortfarande satt kvar och pratade!! Dom som satt uppe när vi åkte, ja jag tror att dom kan känna sig en smula slitna idag.. *hehe*
 Tuuuusen tack alla underbaringar för det här året! Och framförallt, tuuusen tack mamma och Tommy för er gästfrihet, allt ni fixat och grejat för oss!
Puss och kärlek!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!