torsdag 27 augusti 2015

"Äggmuffins"

Min frukost består oftast av havregrynsgröt och mjölk, i alla fall  5 dagar i veckan... Ibland kan de bli en gnutta tröttsamt.. Så jag är på jakt efter lite ny frukostinspiration!
Så hittade jag dessa läckra "äggmuffins" på 56 kilo blogg och snodde receptet direkt igår och snorde ihop! De hela som tog ungefär en minut att göra (18 minut om man räknar med ugnstiden;-))
 Ett par såna här i magen på morgonen, ja det kommer jag att stå mej på! Massor av protein som håller sötsuget borta och jag kommer bli mätt och glad!
Supersmarrig var dom! Så enkelt och så gott!
Perfekt att även ta till mellis ibland! Smidiga att ta med i en låda och förvara i kylskåp! Och ja, dom går lika bra att äta kalla som varma, samma dag eller dagen efter!
Äggmuffins
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg en skiva skinka i ett muffinshål (muffinsplåt), knäck ett ägg i och eventuellt en skiva avokado eller någon grönsak. Jag tog paprika också!
Krydda med salt, peppar och t.ex paprika eller cayennepeppar.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter, tills ägget känns lagom mjukt.
 Fabian vägrade stekt fläsk och löksås igår kväll.. Men en äggmuffins smaskade han i sig! Så lite fick han i magen i alla fall och gav tummen upp för dessa, trots att det både var avokado och paprika i! Perfekt att gömma lite grönsaker som de små liven inte ser;-)
Perfekt mellis till barnen när de kommer hem och är vrålhungriga efter skola och dagis och maten inte blir klar förens ett par timmar!
 Så skulle jag ju ta ett kort på Fabian.. Då dök plötsligt Douglas upp och gjorde kaninöron...;-)
 Sen kom även Alfred in i bild och de hela slutade så här... Nej då, de är inte alls så osams som de ser ut! För en gångs skull skrattar alla 3! Plötsligt händer det! Dom var sams och skrattade så härligt! Kanske ska jag köpa en triss?;-)
Mina älskade grabbar!!!
Nu måste jag få Douglas att gilla ägg.. Han ratar det.. Perfekt för honom att få i sig massor av protein, han som tränar så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!