onsdag 19 augusti 2015

Första och fjärde!

Så kom den här dagen D efter 9 härliga veckors sommarlov! Dax för 2 av bröderna Grunditz att börja skolan igen!
Herregud va stora barn vi har! Fjärde klass och första klass! Vart tar tiden vägen?
Det var 2 MYCKET morgonpigga killar som flög upp klockan 6:15 utan att någon ens väckt dem! De skulle duschas, fixa frillan och sätta på sig snygga kläder! (Jag hoppas verkligen den där piggheten på morgonen håller i sig hela terminen och att de skuttar ur sängen innan klockan ringer... Men sannolikheten är nog ganska så liten skulle jag tro;))
Sen bar det av till skolan! Båda 2 hade sina magar fulla med fjärilar! Underbart!
Douglas fick naturligtvis gå in i sitt klassrum själv, där fick minsann ingen mamma eller pappa följa med! Nu är han en stor grabb!;)
Men Alfred fick jag följa med en liten stund! Hans klass kommer bli så bra och han kommer nu att få ha Douglas gamla lärare som han haft i 2 år! Skönt när man känner henne så bra!
Det är något alldeles speciellt att börja första klass! Eget klassrum, egna bänkar och läxor!
På dagens agenda fick de göra namnlappar, måla täckningar och sjunga sånger! Detta kommer bli superbra för dem båda!
Douglas har kommit in i en extremt känslig ålder... Han har alltid varit en tänkare, men nu har tårarna rullat ner från hans kinder i flera dagar... Varför? Ja de kan han inte svara på.. Men jag tror att det är en slags ångest, ångest att de helt plötsligt är slut på sommarlovet och att allvaret drar igång i full fart på riktigt nu...
Vi låg och pratade ikväll han och jag... Så skönt när ens barn kan göra det! Prata om allt och öppna upp hela hjärtat för sin lilla mamma!❤️
Jobbigt när ens barn är så där ledsna... Givetvis flyger ju tankarna iväg att han inte trivis i skolan, att han inte har några kompisar och att han tycker allt är tufft... Men jag vet ju att alla dessa tankar bara är bullshit! Han älskar att gå i skolan, han är klipsk och han har massor av underbara vänner! Så detta är nog som sagt bara en hederlig vanlig ångest som man får efter en semester!
Alltså detta väder de fortsätter leverera i strålande solsken och värme! 
Så då får man passa på att njuta av vädret när man kommer hem på kvällarna! Idag blev det kvällsdopp ute i sjön!
Söta kompisar som badade loss med våra huliganer!
Så jävla kallt i vattnet.. Men NEJ de tyckte dom små liven inte alls...
Fabian kan inte simma, har typ noll respekt för vatten och tror att han kan simma och flyta lika bra som sina bröder...
Idag gick han för långt ut, sjönk lite och fick panik... Som tur var kom den räddade ängeln Victoria och fick kliva i vattnet med kläderna på och fiska upp honom... Skitunge... (Tack V för din underbara insatts!❤️)
Man ser verkligen hur fort det går i vattnet, hur fort dom sjunker.. Usch..
Vi avslutade badpalatset med att Fabian fick en tjockablängare av en spade av lilla Elliot (snart 2 år)vid öga... Imorgon vaknar han nog med en blåklocka!;)
En termin går fort.. Snart är det jullov!;) *fniss*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!