onsdag 26 augusti 2015

Planera och strukturera...

Jahapp.. Då var det dags att åter hoppa in i de berömda ekorrhjulet i racerfart... Den här terminen verkar det som om vi inte kommer att behöva tänka en endaste sekund på vad vi ska hitta på efter skola och jobb...;-)
Ju äldre barnen blir, ju mer aktiviteter, läxor och annat blir det! Så är det bara! Och vi föräldrar kan bara finnas där vid deras sida, stötta, köra och serva de små liven! Självklart cyklar Douglas själv till sina träningar, men än så länge vågar vi inte släppa Alfred...
Så här ser vår anslagstavla ut just nu! Ett måste att skriva upp allt och det bara fyller på hela tiden... Jag önskar att vi hade haft en gigantisk tavla, så ännu mer hade fått plats! Så man ser ännu bättre vad det är för speciellt just DEN dagen! Får nog försöka tänka ut något bra ställe där vi kan sätta upp en, eller kanske måla en svart vägg som man kan skriva på!?
Tisdagar är som jag skrev igår, ganska så full.. Alla 3 tränar samtidigt. Men det går!
Det är inte bara aktiviteter utanför skolan, det är idrott och sim i skolan som man ska komma ihåg att packa dagen innan. (Där försöker vi sakta men säkert introducera grabbarna att försöka packa sina väskor själva och så även packa upp när de kommer hem! De är bäst att lära de små liven i tid att ta hand om sina egna saker. Vi, jag och Jonas vägrar plocka efter dem! Och Douglas är fantastiskt duktig på de!)
Det är läxor som ska fixas under veckorna. Just nu har och kommer Douglas att ha 4 läxor per vecka... Tycker kanske att detta med läxor borde tänkas om! Men jag kanske inte ska ge mej in i den debatten.. Jag arbetar ju inte som lärare och har ju inte en susning om vad de hinner med i skolan och inte? Vi har i alla fall turen i vår skola att få läxhjälp på måndagar! Perfekt! Där kommer Douglas att gå, mellan skolan och träningen!
Sen är det fullbokat 3 helger på raken med både fester, matcher och weekends!
Nej jag ska inte klaga! Jag gillar när det är fullt ös medveslös;-)
Vi är faktiskt ganska så bra på detta med att planera och strukturera in våra veckor! Och trots att det är fullt ös redan från klockan 5 på morgonen här hemma hos familjen Tajkon. Så är det lugnt och tyst här hemma klockan 20 varje kväll, då sover kidsen! Det behöver vi alla! Lugn och ro och framförallt så behöver barnen sömnen, så det gäller att få dem i säng på kvällarna!
Planera in maten, veckohandla på måndagar, tvätta ett par dagar i veckan och städa på torsdagar! Kanske tycker många att vi är inrutade med all vår planering? Men skulle vi inte planera och strukturera som vi gör, hade de förmodligen blivit pannkaka av allt.. Det är jag ganska säker på..
Det är ändå ganska så tur att det både är sommarlov och jullov på ett år! Det behöver vi alla...
Man behöver ta semester från allt, för då är det så mycket roligare att komma in i det här berömda ekorhjulet igen!;-)
De är den där berömda vågskålen som hela tiden måste ligga på mitten, så att den inte slår ner hårt åt något håll... Den bör ligga där på mitten, för att allt ska rulla på som vanligt!

2 kommentarer:

 1. Tror planering är A & O för att familjelivet ska funka. Dessutom lär man barnen att för framtiden och sitt vuxenliv planera och strukturera. Barn som levt i familjer där det inte finns struktur, gympakläder glöms i tid och otid, barnet är ofta den som missat fikautflykten mm mår inte väl och kommer troligtvis göra samma sak som vuxen mot sina egna barn för den vet inget annat och vet inte hur man "fixar vardagen" Semester är toppen och det är skönt att slippa alla kravoch måsten, men i längden mår ingen bra av det. Tycker ni gör helt rätt =)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också struktur och planering! Min kalender innehåller allt! Skriver jag inte upp det och lägga påminnelser så glömmer jag det. Har köpt typ en svart tavla på rulle som jag klistrat upp på dotterns ena garderobsdörr. Där står det vilka dagar hon har jympa i skolan och när hon har kvällsaktiviteter. Hon får själv packa sin jympapåse och packa upp - givetvis med påminnelse från mig :-)
  Maken har inte alls koll på läget, så jag får ha koll på honom också! Snacka om att curla... Jag gillar att planera och ha mycket att göra, men ibland skulle det vara skönt att kunna vara lite mer spontan..
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!