söndag 30 augusti 2015

Kräftkalas!!

 Igår brummade vi upp till grannbyn Vaggeryd och gick på Vaggerydsdagen! Massor av folk och aktiviteter överallt! Solen sken, alla var glada och det var en fest!;-)
Fest ja! Enligt Fabian så var det hans allra första sockervadd i livet och JA han sken ikapp med solen när han glufsade i sig detta... Och sedan hoppade dom som små gummibjörnan av allt socker;-)
 Uppträdande av olika artister, som Linda bengtzing till exempel! Hon sprudlade av energi och sjöng sina poppiga låtar bland publiken medans vi rockade loss!
Emma är en STOR fan av henne och hon kallas ju inte för Bengan för inte liksom;-)
Så står hon där framför oss! En kändis! Ja hon är faktiskt en kändis och man blir så där tramsig och fnittrig! Ja hon är en helt "vanlig" människa, men ändå liksom.. Fränt ju!;-)
 Så kommer hon fram till Emma! Jag trodde hon skulle svimma! Gav henne en STOR kram och rockade loss!!
Skitkul för Emma, verkligen!;-)
 Efter uppträdandet åkte vi hemåt! Dags för Douglas att spela match!
 3-3 och dom spelade grymt bra! Höll på att få hjärtinfarkt flera gånger om.. Herreguuud va jag skrek;-)
 Mutning så att vi skulle få de små liven att sitta stilla... Den där lilla Willot är en kopia av Alfred i både sättet och utseendet! En riktig liten buse och sååå charmig!
Han sprang ut på planen så att de fick lov att blåsa av en stund. Som sagt, en riktig buse;-)
 Så åkte vi hem och svirade om till snyggkläder! Jag hade min nya klänning som jag köpte häromveckan på H&M! Älskar färgen på den!
 Så kunde äntligen kvällen börja! KRÄFTKALAS!!! Vi blev tilldelade på Emma och Marcus bröllop i mitten av juli, en överraskningsmånad! En kräftskiva!
Vi gick så klart all in på pyntet!;-) Är det kräftkalas, ja då är det kräftkalas!
 Massor av kräftor, pajer, omelett, ostar, kex och annat gott! Mums va gott det var! Älskar kräftor och satte nog i mej ett kilo själv;-)
 Douglas åt ett par stycken, Alfred sög lite på några.. Men dom andra rynkade på näsan och totalvägrade att ens smaka... Ja ja, snart blir dom större och kommer förstå hur gott det är! Men Jonas är nog fortfarande inte så stor, för han åt inte en endaste kräfta.. Tycker det bara är pilligt att skala.. Så NEJ han är ingen rolig människa att äta kräftor med...;-)
 Snaps ja... De ska man tydligen ha på kräftkalas... Jag vet varför jag hade så förbenat ont i huvudet idag.. Japp alldeles riktigt.. Alldeles för många snapsar.. Gud, ibland finns det inget stopp på mej... *harkel*
 Alla barnen sprang ut och lekte, så där fick vi vuxna sitta och sjunga den ena snapsvisan efter den andra medans vi pillade med våra kräftor!;-)
 Douglas satt i ett hörn och hängde.. Han är så stor nu, med lika stora öron.. Gud va han älskar att sitta och lyssna på oss vuxna.. Jo jag vet ju själv hurdan man var i 10-års åldern. Man fick ju liksom inte missa något;-)
 Kung i baren;-)
 När vi hade suttit i fleeera timmar och ätit, var det dags för efterätt! Vi röstade i fredags här hemma och lotten på efterätt blev den goda citronkladdkakan med vit choklad som jag bakade förra veckan!
 Åh jösses va vi skålade med hattarna på sne.... Att våra ögon också var snea, ja det syns inte här. Men jösses va mycket det blev innanför västen...
Vi satt till klockan 2:15 på altanen och pratade, pratade, skrattade och grät.. Jo vi kom in på djupa samtal och helt plötsligt satt jag där och lipade... Japp sån är jag.. De växlar mellan skratt och gråt väldigt fort;-)
 En efter en somnade skönt! Den tryggheten som dessa gossar har! Somnar i en endaste stor hög hur som helst! Sötgrisar!;-)
Innan *harkel* Jonas somnade rökte dom cigarr... Jo han somnade där han satt.. Han sa att han var trött, men jag tror nog de berodde på något annat;-)
Om jag kan sova när jag druckit? NEJ.. Somnade efter 3 inatt. Klockan 6:20 kom Fabian och sa att han kissat ner hela sängen.. Sen kunde jag inte somna om... Jag låg och hade ont i håret;-) Och mensvärk från hell...
Jo då, så kan det bli ibland!;-)
Idag har det varit lite segt... Men vi har ändå varit ute hela dagen och rensat! Man måste hålla igång dagen efter.. Sätter man sig ner, ja då är det klippt. Då blir man asdålig...
Tuuusen tack kära vänner för en fantastiskt härlig dag/kväll/natt!

1 kommentar:

Tusen tack för din kommentar!