tisdag 11 augusti 2015

Ett par rader ur mitt liv!

19920506; Jag använder BH, men det törs jag inte ha i skolan. för då retar dom väl mej...
19920804; Jag är så rädd för döden.. Jag gråter hela tiden...
19930825; Vi har fått en telefonräkning på 1300 kronor och mamma och pappa säger att det är jag som ringt upp för alla pengar.. Dom ljuger! 
19930512; Den 14 maj kommer utomjordningar och bombar världen. Det står det i en dingding värld... Man ska inte tro på sånt, men jag är rädd... Tänk om jag dör... Hela världen går under? 
19940123; Nu bråkar mamma och pappa igen..  Mamma säger att hon ska flytta...
19940318; Mamma och pappa ska skiljas.. Jag är skitledsen, men dom bråkar hela tiden...
19950514; Jag är rätt deppig.. Det snöar ute och det ligger säkert 10 cm snö på marken... 
19951014; Åh gud va jag är kär! Han tittade på mej och jag på honom och sedan kysstes vi! 
19960215; Nu ska jag banta! Jag är såååå fet.. Ingen tycker om mej... Ingen! 
 19960423; Min mens har inte kommit.. Jag ska på ungdomsmottagningen imorgon. Tänk om jag är gravid? Tänk om?
19960930; Jag hatar honom... Dom säger att vi ska på socialen och prata igenom vår "situation".. Dom kan fan gå och prata själva.. Jag hatar honom, jag hatar dom...
19970822; Jag vill inte leva...
19980614; Livet lever, jag mår verkligen så bra!
19990112; Mamma och jag bråkar hela tiden.. Hon fattar inget. Säger att jag måste gå och prata med någon igen.. Kanske har hon rätt? Kanske inte? 
19990905; Jag längtar hem.. Jag vill inte bo här i Småland mer.. Jag har inga kompisar här. Vill bara HEM! 
20000728; Jag vaknade upp inatt igen.. Ännu en mardröm, jag grät.. Men jag kommer inte ihåg varför?
20010108; Idag har jag tänkt på honom hela dagen.. Tänkt och längtat.. Vi ses så sällan, men när vi väl gör det så har vi lajbanssex!
 20081026; Hmm.. Jag är lite sugen på en bebis till... Men det skulle Jonas aldrig gå med på, han skulle bli tokig om jag nämnde något. Alfred är ju trots allt bara 5 månader.. Tänk va härligt med en stor familj med 5 barn!
 20081103; Idag har vi fått en liten kaninbebis! Han fick namnet Findus! Idag har jag också gjort ett gravtest.. Hjärtat slog, jag var så nervös. Det var negativt som tur var..
Detta var ett par rader ur mina år, ur mitt liv, ur mina dagböcker...
Livet upp och ner, HELA tiden...
Jag hittade mina gamla dagböcker häromdagen och har bläddrat i dem, läsa, skrattat och fått ont i hjärtat...
Jag har skrivit dagbok sedan 1991 och slutade i november 2008 och våren 2009 startade jag upp denna bloggen och allt blev helt plötsligt som en öppen dagbok! Jag hade dock ett "uppehåll från året 2001 till 2008 och det ångrar jag nu...
Ibland kanske jag inte har kunnat dela med mej så mycket av alla känslorna som bott inuti mej som jag har gjort genom åren i mina gamla "stängda" dagböckerna... Men jag älskar detta, älskar att vara så öppen...
Som sagt.. Livet upp och ner.. Mycket killar, MYCKET!!! Herregud, det var nya killar var och varannan vecka och jag han till och med älska dem på en vecka, innan det tog slut och jag hittade en annan att älska för en vecka!;-)
Så mycket trubbel med kompisar, fylla, kärleksproblem och framförallt familjeproblem...
Mina föräldrar skilde sig 2004.. Jag tog det hårt, men ändå ganska okej... Smärtan och "chocken" kom långt senare.. Efter flera år började jag må dåligt och gick på BUP och pratade av mej! NEJ det är inget att skämmas för, jag behövde det då!
Allt detta som har hänt mej, som står skrivit i flera år i dessa böcker! Allt detta har ju skapat mej till den person som jag är idag! Den stadiga personen som har båda fötterna på jorden, som älskar, som säger (oftast) vad hon tycker och tänker och som oftast lättar på hjärtat innan den där smygande jobbiga känslan i bröstet växer sig som en stor ond demon...
Hon den där som är glad, som har koll på sin vikt (oftast!!), som har blivit vuxen och som idag har sin egen familj att älska!
Jag är så glad att jag skrivit dagbok i alla dessa år! Så glad att mitt liv finns nerskrivet där, som får mina minnen att blomstra upp och få mina minnen att längta efter alla gamla kompisar som jag ständigt hängde med!
Idag är min dagbok öppen! Öppen för alla.. En dag kanske jag ska sätta mej och skriva ihop mitt liv, mina tankar och bilder och ge bort dem som en bok till mina nära och kära!? Mitt liv som finns nerskrivet i de gamla dagböckerna och på bloggen!
Att skriva har alltid varit en del av mej.. Att skriva och att uttrycka mina känslor, det har oftast gjort att mitt hjärta och mina tankar har kunnat få vila sig en stund när det gjort som ondast...
Jag har alltid haft svårt för stavningar, för särskrivningar och kanske för att uttrycka mej..
Men ju längre tid jag har bloggat, ju bättre har jag blivit på just den biten! Alltså, man kan träna upp allt, bara man vill!
Alla dessa minnen! Jag älskar dem, även om vissa av dem är svåra att greppa, även så här lång tid efteråt...
Så mycket galenskaper jag och mina vänner varit med om! Så mycket skratt och flams!
Gud va jag älskar mej själv för att jag skrivit ner alla dess ord i alla dessa böcker och fan va jag älskar mej själv för att jag den där vårdagen 2009 bestämde mej för att starta upp mitt lilla skötebarn Äppelblomman! Den här bloggen är verkligen en del av mej! En öppen dagbok om både familjen, ledsamheter, tankar, glädje, minnen och känslor!

2 kommentarer:

  1. Jag ångrar såå att jag har kastat mina gamla dagböcker.... Det är ju en skatt!
    Kram J

    SvaraRadera
  2. Så härligt att ha kvar, känns ju som ett helt annat liv!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!