tisdag 18 augusti 2015

Lilla morfar!

Min lilla morfar är helt underbar! Han var med och vaken hela natten i lördags och kom inte i säng förens klockan 3:30.. Ungefär den tiden på dygnet som han annars går upp på på morgonen för att läsa sin morgontidning!;-) Men han höll ut, den lilla sega härliga gubben!
Han fyller 84 år nu i september och är den piggaste penisoner som jag känner! Inget  klagande på honom inte, han kör på och tror nog att han fortfarande är 60...;-)
Vi höll på att skratta ihjäl oss i lördags när min moster berättade att min kusin kommit och sagt att morfar hade en STOR vit fläck under sin arm på skjortan när han kom till dem ombytt och redo att gå på barnbarnets bröllop!
Så min moster hade gått dit och liksom lite oskyldigt borstat lite lättsamt på hans axel och sneglat på den STORA vita fläcken under armen, då hon sa: -Oj! Där hade du visst en vit fläk... Vad har du gjort där? Då svarar han på den bredaste värmländskan: -Ja du vet när jag hade satt på mej alla kläder, knäppt skjortan och skulle åka, så kom jag ju på att jag glömt deodoranten! Så jag orkade inte ta av mej skjortan igen, utan jag tog deon utanpå! Ha ha, jag skrattade så jag nästan kissade ner mej.. Det är min morfar det!;-) Underbart tycker jag! *fniss* Han luktade i alla fall gott hela natten!!
På söndagsförmiddagen när vi kom upp till moster för att säga hej då hade min morfar sovit där, men gick som en orolig ande och nog måste han allt åka hem nu! Men inte ska du ha så bråttom tyckte vi! -Jo nu måste jag hem, för annars undrar ju grannarna vart jag har tagit vägen! fick vi till svar... Ha ha, lilla älskade morfar!
Han är ute på sin dagliga morgonpromenad, prick klockan 6:45 går/springer han sina 5 km VARJE dag! Och i söndags blev det ju ingen morgonpromenad och oj oj oj, vad han ojade sig för det... Men jag tyckte att han kunde ta sig en eftermiddags promenad istället? Det kom absolut INTE på frågan! Vad skulle grannarna säga då?;-)
För snart 2 år sedan när vi gifte oss, så sov morfar i en stuga hos Nicke och Johanna! Johanna hade vaknat på morgonen och då var han borta... Hon fick lite panik! Vart har gubben tagit vägen? Ingen morfar nåonstans.. Så hon ringde till min mamma och frågade om hon sett honom? Nej blev svaret... När hon sedan gick ut fick hon se honom stå på gården och göra sin morgongymnastik iförd kostymen som han haft på bröllopet! Då hade han varit ute på sin morgonpromenad i sin kostym! *haha*
Han bor i sitt lilla gula hus i skogarna i de djupaste skogarna i Värmland, med en stor tomt där han pillar i sin trädgård, odlar potatis och njuter av sitt liv!
Envis, pigg och klar i huvudet med knappt några krämpor och med det största hjärtat man någonsin kan önska!
Jag hoppas verkligen att jag kommer bli som honom den dagen jag blir så gammal! Lilla morfar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!