söndag 9 augusti 2015

Skogens guld!

Igår åkte jag och Fabian ut i skogen! Alltså jag älskar att gå där i tystnaden, höra hur det susar i träden och höra ett och annat djur som står och kikar på en.. Och jag älskar kanske inte de sistnämnda, för ibland höll jag på att skita ner mej när jag hörde hur de brakade till.. Jag försökte vara vuxen där jag gick hand i hand med Fabian, när jag plötsligt säger: -Tänk om det skulle komma en älg här och börja jag oss?! Hur gör vi då? Bra tänkt Karolin... Tur han är världens coolaste och sa: -Men mamma, det är ingen risk att dom kommer fram, dom är så rädda för oss! Tur att en liten 5-åring kan lugna en stirrig morsa på 35;)
Vi var ute i över en och en halv timme och strosade! Gick där och lufsade han och jag! Fabian plockade blåbär och jag kantareller!
Ibland kan jag riktigt längta till skogen! Måste vara åldern... Har väl aldrig kännt så förr;)
Han gick lite själv medans jag knatade upp och in i skogen! Han klarade sig fint själv och satt länge och lekte i älgtornet! Visst viss, man kan gå bort sig... Men nej vi känner till den där skogen väldigt väl och bara ett stycke bort bor min mamma! Så det är ingen risk att vi går bort oss! Så skönt att barnen kan springa fritt där utan att man behöver vara rädd att de ska villa bort sig!;)
Inga älgar såg vi, men jäääääätestora mördarsniglar... Herregud, den var nästan lika stor som min stövel... Och så såg vi en död liten mus... Myrorna hade tagit hand om den och festade rejält på den... Naturens gång... Ge och ta...
Så fantastiskt vackert är det i skogen nu! Vääääldigt torrt, så de stackars kantarellerna har det tufft att ta sig igenom mossan nu och växa sig feta... Jag önskar kanske inget regn, fast vill vi ha kantareller så får jag nog ändå önska regn ett par dagar eller nätter!
Det finns väl inget godare än kantareller! 
När man går där och tittar och tittar och till slut nästan ger upp för man inte hittar några kantareller och så bara dyker ett ställe upp där det bara kryllar av kantareller! Alltså den känslan är helt underbar, jag lovar! Man blir alldeles lycklig och det är nästan så det blir vått i trodorna av upphetsning!
Slänga sig ner på knäna och börja plocka! Åh va härligt! Den känslan liksom!!;)
Så åkte vi hem, nöjda och glada med över 3 liter i vår påse!
Låg och vilade lite när mamma ringde och frågade om jag ville följa med och plocka blåbär!
Så klart jag ville!
Men alltså den upphetsningen över att plocka blåbär, nej den är inte alls lika stor.. Det blev snarare snustorr i trodorna och svindla stora bärmärken på mina byxor...Men herre jösses med blåbär det finns.. Det kryllar av dem! Plockade typ 3 liter och sedan fick jag nog... Fy fasen va tråkigt...
Min mamma hon plockar och plockar och tycker det är så härligt! Ja tur vi tycker olika;)
Det tråkigaste kvar.. Rensningen av svampen! Men att ha skogens guld i frysen och plocka fram i vinter, de är banne mej lyx! Då känner man sig rik!!
Kvällsmaten blev grillat kött med bakad potatis, samt smörstekta kantareller som kolat i grädde i 30 minuter! Jösses va gott!
Gjorde även en grym blåbärspaj till efterrätt! Den kommer recept på senare!!
Jonas bror och kidsens kusin Elsa kom hit och joinade oss kvällsmaten! Härligt med middagsgäster!!!❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!