lördag 27 december 2014

Julafton, juldagen och annandagen 2014!!

Ho ho ho, här har det varit tyst och tomt i flera dagar.. Men nu är jag tillbaka! Vi har liksom haft fullt upp med julfirandet i flera dagar!
Jag såg ut så här både på julafton och juldagen! Hade min snygga klänning som jag köpte för några veckor sedan på People i grannbyn och pimpade den med snygga stora guldiga örhängen från H&M!
Julafton firades här hemma med Jonas bror, svägerska, svärmor och kusiner! Findukat och pricken över i:et, snygga pimpade servetter som Alfred och Douglas så omsorgsfullt gjort!
Vi kör på att alla tar med sig något, så slipper en stå och göra all mat! Perfekt! Och MYCKET mat blev det! Jösses va vi åt! Och jag fick äntligen min älskade julmat!!
 Kalle Anka på TV:n... Men nja jag vet inte, så intresserade är tyvär inte kidsen av det längre... Och att vänta in den där tomten som ska komma, den eviga väntan.. Oj oj, va det är pirrigt!;-)
 Det verkar bokstavligt talat som om ALLA varit extremt snälla i år! Ja för kolla högen med klappar under granen, oj oj!;-)
Som sagt, den eviga väntan på tomten.... -Kommer han inte snart???? Den frågan kom ungefär en miljon gånger!;-)
 Och så äntligen kom han! Efter att pappan i huset messat tomten och sagt att han nog får komma minst 30 minuter tidigare iår!;-)
Även i år hade vi en hysteriskt rolig tomte! Alltså varje hem borde få ett besök av honom och vi tjöt av skratt! Det här med att vara rädd för tomten, ja det kan jag lova att ingen unge i världen är när denna tomte kommer på besök!!
Finn ett fel på dessa 4 kort... Japp bara Douglas som har strumpor på sig! *skrattar hysteriskt*
 Kusinmaffian Grunditz med den helsköna tomten i mitten!! KÄRLEK!
När vi vinkat av tomten får man äntligen stoppa ner händerna i pakethögen och slita upp varje paket! Och att se ungarnas lycka över klapparna, ja det är banne mej LYCKA!!!
 Alfred hade gjort klappar till oss alla i familjen! I Fabians paket låg det en hemmagjord keps! Alltså jag dör va häftigt! Ett gammalt glasspaket och lite papper, vips har det blivit en keps! Fantasin är det inget fel på i alla fall! Älsk på den liksom!!;-)
 Jag fick massor av paket! I varje paket låg det en underbar present! Kommer visa er sedan! Jag säger bara en sak: Jag har världens bästa man och barn som ger mej så mycket presenter!! Jag älskar paket!!
 Mycket papper och kartonger blir det! Varför inte hoppa in i högen och leka att det är snö liksom? Ja det kan man ju göra!;-) Ja med tanke på att det inte var snö ute, så får man ha lite fantasi!;-)
 Det var en lååååång dag! Och Alfred somnade på detta viset! Varför lägga sig skönt i soffan, när man kan lägga sig så här??
Största kusinen och minsta kusinen Grunditz! Kärlek!!
Efter klockan 01.30 kröp vi ner i våra sängar! Glada, mätta och full av kärlek! En underbar julafton helt enkelt!
På juldagen vaknade vi upp till strålande solsken och minusgrader! Vi bestämde oss för att ta en liten promenad för att gå ner lite av det vi hade ätit under gårdagen! Så vacker och så härligt med sol och nypande iskall kyla!!
 Alla var inte direkt lika lysriska över promenaden och kylan... Våran lilla 4-åring var inte alls med på dem noterna, han skrek från att det vi gick hemifrån tills vi var hemma... Åh så härligt, eller kanske inte...
 Klockan 14:00 var vi bjudna hem till min bror och svägerska! Idag skulle vi fira jul med mina nära och kära!! Ännu en dag som vi skulle få njuta av god julmat och så även idag körde vi på att alla tar med sig lite av varje!
 Glada kusinerna Grunditz/Holm! Julmaten är väl så där enligt mina grabbars smaklökar, men de åt i alla fall korv, potatis, köttbullar och apelsin! Ja alltid något!;-)
 Även idag låg det en hel hög med underbara klappar! Och även idag var väntan låååång på att tomten skulle komma!!
 Under tiden man väntar kan man ju ta kort på sig själv, göra snygga miner och skratta lite!;-)
 Och så äntligen kom tomten på besök! Även idag en underbart galet rolig tomte! Han, eller ja jag kanske ska säga hon. Bjöd verkligen på sig själv när den ena klappen efter den andra delades ut!!
 Fina kusiner, alla lika gamla! Tänk vilken lycka att ha kusiner på så nära håll och som de känner utan och innantill!! KÄRLEK!!!
 Vi vinkade av den härliga tomten och sedan kunde grabbarna hugga in i sina klappar!!
 Ännu en dag med massor av fina klappar! Och lyckan var STOR!!
 Och för att få ner julmaten lite så kan man ju också träna lite så att man får ner ännu lite mer mat!;-) Dom där 2 alltså..
 Och så kan man dansa! Hög musik på och så en liten dans!
Vi åt och drack så jag trodde jag skulle sprängas, men ändå gick det ner lite till... Visst är det konstigt det där, att man äter fast man är proppmät....;-)
 Vi körde paketleken som vi alltid gör med min släkt! Vi köper ett paket på 200 kr och sedan lottar vi! Galet roligt!
Temat för i år verkar ha varit Ernst, bubbel och rödvin! Japp för i 3 av paketen låg det Ernsgrejer och i 3 låg det bubbel och rödvin och i ett låg det en ljuslyckta! Inget fel på fantasin här inte;-)
Johanna som ogillar rödvin väääldigt mycket, lyckades kamma hem den enda rödvinspavan som låg i alla 7 paketen... Även förra året lyckades hon med det! Men hon får väl helt enkelt bjuda bort det goda Amaronevinet till någon annan som gillar rödvin!;-)
 Mitt lilla paket! -Du får INTE lägga ut detta på bloggen! -Nä då jag lovar! Ja men han borde väl lärt sig vid denna tidpunkt att allt som jag råkar ta kort på, hamnar här! *fniss*
 När det lugnat ner sig ett par hekto körde vi en lek! Lappleken, eller nja vad heter den? Man skriver en person och så skickar man lappen vidare till grannen och så sätter man den i pannan och så ska man gissa vem man är genom att fråga ja eller nej frågor! Superkul!! Själv var jag Jesus!;-)
När vi skulle gå hem framåt natten hade kylan kommit rejält! Tempen visade på -12 grader!! Att packa med sig mössor, vantar och halsduk! Japp de hade jag gjort till mej och barnen men inte till Jonas... Nä han är faktiskt vuxen så lite får han väl ändå tänka själv... Så han fick låna en snygg mössa och en snygg halsduk så att han inte skulle frysa sin lilla stjärt när vi gick hem!;-)
 Igår, alltså annandagen var det den stora ta-det-lugnt-dagen! Vi sova till 10:30, åt frukost länge och sedan gick jag och Jonas ut på en lång PW på 7 km med mammas hundar! Åh va härligt det var!
Sedan sov vi middag, lekte med alla leksaker som kidsen hade fått och så slöade vi ännu mera!
Alltså det är såååå skönt att bara vara! Sova middag, när gjorde jag det sist liksom? Sov i flera timmar och ändå somnade jag för kvällen tidigt! Vi trängde ihop oss, jag, Jonas, Douglas och Fabian i Douglas rum och kollade på film inne i Douglas rum på kvällen! Japp för har man inte DVD i TV-rummet, så får man istället ligga där inne! Så mysigt! Alfred då? Han packade en väska och övernattade hos farmor! Han behövde lite semester från sin lillebror sa han! Jag frågade om jag också fick följa med dit på semester, men icke!;-)
Jag har ätit godis i dagarna 3... Alltså så jävulskt gott så jag kan inte beskriva det!
Att jag nu rullar fram efter både mat, godis och dryck... Ja det är en fet smäll man får ta... Men gott har det varit! Och för varje godistugga jag har tuggat i mej, har jag njutit av VARJE tugga! Precis som det ska vara!!
Tack alla nära och kära för den här underbara julen!!

2 kommentarer:

  1. woow !! vilken snygging du är!! :)
    KRAM

    SvaraRadera
  2. En sån härlig jul! Underbara bilder! å visst var det härligt att det kom lite snö! Jag har varit proppmätt i tre dagar nu...men det är väl så det ska vara .
    Önskar dej en God Fortsättning!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!