onsdag 17 december 2014

Det är så orättvist!

Alltså det är mycket här i världen som är orättvist! MYCKET! En sak är jäkligt orättvist just nu...
*läs med sur röst* Det är när alla sitter och tuggar i sig kaka efter kaka, chokladbit efter chokladbit och det syns inte ens på dem... De går inte upp ett endaste gram...
De äter dom där jättegoda chokladbitarna och mitt dreggel rinner ner för mina mungipor och dom som äter den där jättegoda chokladen, ja dom njuter ju för sjutton inte ens.. Nä istället proppar dom in ännu en bit och tuggar i sig...
Jag då, jag som STÄNDIGT försöker tänka på vad jag stoppar i min käft. Ja men jag går istället upp i vikt...
VERKLIGEN upp upp upp och den där bilringen runt min midja har blivit till ett STORT jädra traktordäck! Mina bröst är verkligen inte som små ursugna pungkulor längre, nä nu är dom som två stora mjölpåsar istället... Alltså jag blir såååå trött!
 Jag vill också kunna sitta och äta allt detta godis som det bjuds på hej vilt nu i juletid! Jag vill, men nä jag kan inte! Jo klart jag kan, men då kommer jag snart rulla fram!
Hade jag bara rört på mej väldigt mycket mer än vad jag gör idag, ja då hade jag säkert också kunnat tuggat i mej av all den härliga chokladen som frestar min käft var dag...
Men för tillfället är det game over i hela mej! Och pricken över det berömda i:et har jag blivit förkyld med hosta och halsont! Ja men så ljuvligt att jag lyckades pricka in det så här i juletid... *skriker lite av frustation*
Det där traktordäcket, mitt humör och den där härliga energin! Japp däcket ska bort och mitt humör och energi ska det bli ändring på inom snar framtid! Jag orkar ju för tusan inte med mej själv och då är det ju för tusan ännu svårare att bära runt på massa fett ju...
Den bistra sanningen, min rumpa... Alltså en kärringrumpa i ett par mysbyxor.. Rumpan som jag aldrig har haft men som ändå har haft en liten form förut, ja den hänger liksom ihop med ryggen.. En riktig kärringröv kort och gott!
Mina kläder siter tajts, som ett korvskinn... Så vad gör jag då? Jo jag sätter på mej mysbyxor när jag kommer hem från jobbet bara för att inte explodera... Bläää och fult...
Och här sitter jag och klagar, men ändå är det de enda jag just nu tänker på är om jag ska mumsa och njuta av julgodis i jul eller inte? Sist mumsade i mej godis, ja det var någongång i våras tror jag!? Så om jag nu unnar mej godis i jul, ja då ska jag heller inte äta godis förrens i påsk och sedan är det bara att kavla upp ärmarna och köra stenhårt på en fit och snygg kropp igen! Eller hur?;-)
Åh herregud, ni måste ju tycka jag är helt tokig i lilla huvudet som först sitter och öser skit på mitt traktordäck, men ändå tänker på om jag ska äta julgodis eller inte...;-)

7 kommentarer:

 1. Fast jag tycker inte att det ska handla om "äta eller inte äta".
  Man kan ALLTID äta. Men lite! Och eller kanske istället för ngt annat?
  Behöver man verkligen stå över 3 chokladpraliner som man verkligen njuter av, när/om man istället äter "2 kg" julmat för att det är "nyttig" lax, köttbullar eller risgrynsgröt..?? (Utan att veta vad/hur du äter julmat förstås. Hihi!) ;-)

  Allt är ju relativt, menar jag. :-)
  Kram M

  SvaraRadera
 2. Guuuud!! Detta inlägget skulle absolut och definitivt vara skrivet av mig. Vartenda ord är ett utdrag från min hjärna. Egentligen inte jätte konstigt med tanke på att vi har exakt samma kroppstyp. En kampen kroppstyp... evigt slit och släp... långsamma eller inga resultat slutar med att motivationen försvinner ideligen.
  kan inte någon duktig och Super proffsig människa skriva receptet för att lyckas med denna icke-existerande rumpa och ack så existerande mage.
  ( måste dock tillägga att du kämpar så mycket bättre än mig)
  //Emma

  SvaraRadera
 3. Du är så jäkla snygg precis som du är!!!! Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Hahahha ja de som äter allt utan att det syns ett skit borde få stryk.

  SvaraRadera
 5. Sträck på dig du snygga kvinna!!! Var stolt över din fantastiska kropp!!! Den har burit på barn, gett dem mat, och varje dag gör du underverk med din kropp! Du är jättefin! Kram på dig :-)

  SvaraRadera
 6. Hej hopp kände att jag vill lämna en liten kommentar, det var ett tag sedan nu.
  Du, jag tänker så här och ta det för vad det är och det är defenetivt inte en massa pekpinnar som jag vill komma med utan kanske något som kan få dig att tänka om lite....
  Vi är ju så programerade på att allt som har med vikt att göra är mat och motion. De är stora delar av vårt liv och visst kan man få fina resultat om man lägger om sin kost och hittar något som passar kroppen bättre som tex någon typ av lågkolyhdratkost tex paelo. men det är ju så att det inte passar alla att lägga om sin kost när man är mitt uppe i livet och då får man titta på de andra bitarna som är minst lika viktiga som kost och motion. Forskning visar (orkar inte leta länkar just nu du får välja att tro mig eller ej) att två bitar som hänger ihop med vårt välbefinnande och därmed starkt påverkar vår vikt är SÖMN och STRESS. Som du beskriver ditt liv på bloggen och jag utgår ifrån att är så du lever så är det inte konstigt att du har svårt att gå ner i vikt!! Det spelar ingen roll hur mycket du kämparmed träning och hur lite sött du äter, det är andra faktorer som påverkar DIN vikt !!! Om jag var du skulle jag se till att rensa både din och familjens kalender under några månaders tid, ja det hadlar om månader eftersom det tar tid för kroppen att förändras. Om du vill må bättre måste stressen bort och sömnen (8timmar per natt ) måste bli regelbunden. Därefter kan du fundera på hur du äter och hur du motionernar. För dessa bitar är du ju bra på det kan du men det andrar stress och sömnbrist måste bort, jag är övertygad om att det är dessa bitar som fattas för att din kropp och psyke ska må bättre!!
  Då säger du men jag kan inte lägga om mitt liv, jag måste jobba, vi har många aktiviteter vi sa hinna med och jag har svårt att somna på kvällen.... Det kostar pengar att gå ner i arbetstid osv... ja men då undrar jag vad som är alternativet? Om man inte gör allt man kan blir det inte lika självklart att mna har rätt att klaga kan jag tycka. På samma vis som det är svårt att sitta och gnälla över vikten med en kaka i handen... Ta hand om dig själv, du har många år kvar att leva och livet är ingen transportsträcka fram till nästa semeser eller högtid livet är här och nu hela tiden, varför inte göra det bästa av det varje dag!!
  Må så gott, fundera över det jag skrivit och god jul till dig och dina kära!!
  Maria i Ubby

  SvaraRadera
 7. Haha, då kan våra traktordäck fira jul ihop ;-) Kram fina människa <3

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!