tisdag 16 december 2014

Det sista!

Nu har vi bränt av 2½ stycke hetsiga veckor! Avslutningar och luciafirande har avlöst varandra efter jobbet och vi har inte varit hemma förrens på kvällarna!
Idag var vi på det sista för iår och det var luciafirande med Douglas klass!
Klassen gjorde det med bravur och var grymt duktiga! Ja de öppnade upp med sången  låt det brinna och sjöng den i stämma! Alltså det var som att sitta och lyssna på en riktig kyrkokör! De sjöng så hela taket lyfte, så varje mans hårstrå på kroppen reste sig och de sjöng så att till och med en tår föll ner på min kind! Så underbart vackert!
Douglas lärare har verkligen jobbat med alla barnen och fått ihop det så vackert!!
Många av barnen sjöng i par, solo och duetter! Och så även Douglas och kompisen Otto! Wow va modiga och grymma dom var! Dom enda killarna faktiskt som sjöng duett! Ja gud jag är så stolt att jag nästan spricker!!! Underbart!
Lyssna på de söta små sockergrynen!!
Småbröderna var inte direkt medgörliga denna tisdagskväll.... Jösses va dom höll på och det här med att sitta stilla och titta på sin storebror, aj dont tink so.... Gaaa!!! Men när jag var 4 och 6 kanske jag också hade kli i kroppen och svårt att sitta stilla och lyssna på fin musik, vem vet? ;-)
Det märks att det närmar sig ledighet! Ja, alla i familjen Grunditz stubiner brinner upp fortare än man hinner tända på dem.. Det bara fräser ur våra munnar och varje morgon när vi alla vaknar så undrar vi? Är det länge kvar till ledighet? Nu ska det bli såååå skönt med lite julledigt!!
Vi kom för en gångs skull i riktigt bra tid! Yes, plötsligt händer det!;-) Så vi kunde sitta längst fram! Givetvis satte vi oss på fel sida, så jag fick inte alls till några bra bilder på Douglas när han stod där framme, men efteråt fick jag några bilder på min stora fina nyfikna tomte! Ja för herreguuuuud vilken nyfiken ålder denna unga man har kommit i... Han ville hellre sitta och lyssna på oss vuxna när vi satt och fikade än vara med sina kompisar och jösses va hans öron var STORA;-) Ja ja, det kan hända att vi sa en och annan hemlis där vi satt och pratade, men inga hemlisar för en 9-årings öron, så det så!;-)
-Oj jag råkade spilla ut min saft sa Douglas! Ojsan då, ett utbrott från den minsta familjemedlem för att "någon" "råkade" äta upp hans pepparkaka! -Nanananaaaana... Retas, retas och så retas lite till från Alfred... Japp jag andades både en och 100 gånger och japp jag andades i fyrkanter, ja jag har hört att det ska funka.. Men nä att andas hjälper inte och dom där stubinerna brann återigen upp!
Ja ja, lite saft på golvet och lite skrik! Kvällens lucia gjorde iallafall oss alla i publiken helt varma i våra hjärtan och fick julstämminingen att höja i skyarna!! Grymma kids vi har!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!