onsdag 17 december 2014

Som att kliva in i en sagodröm!

I vår lilla by har vi en urskön liten butik som heter Tina & Översten! Den ligger på vårt gamla regemente som vi har här i Skillingaryd!
Att kliva in genom dörrarna är som att kliva in i en sagodröm! Det finns allt från ljus, tallrikar, kläder, choklad, smycken till servetter! Jag älskar att kliva in där och gå och fingra på alla underbara grejer!
Jag åker nästan alltid dit när jag ska köpa gå-bort-present! Det finns liksom grejer till alla, både män och kvinnor i åldrarna 1-200 år!!
När man köper presenter där, slås dom så omsorgfullt in i fina paket!
Det finns som sagt olika dyrare choklad där, fina olivoljor, pasta och annat mumsigt! Mycket småplock, precis i min smak!
-INTE pilla! Ja det är typ den frasen som går mest i min mun när jag är inne där med barnen! Ni fattar va? Och JA jag fattar dom, så klart de måste klämma och känna på grejerna, jag gör ju det! Fast JA jag är LIVRÄDD varje gång vi är där att något ska gå sönder....
Som sagt, det finns allt på Tina och Översten! Man vill liksom bara gå all in där och råffa åt sig av allt detta vackra som finns i butiken!
Som sagt, som en sagodröm! Jag älskar deras stil och form! Den där gamla känslan, men som ändå har en touch av nytt och fräsch! Ja jag gillar den stenhårt!!
En sån där stil som jag själv försöker skaffa här hemma, men som jag totalt misslyckas med...
I en del av affären finns det också ett fik där man kan köpa smaskiga bullbak,gott kaffe och låta barnen äta den smarrigaste av dom smarriga glassarna från mormor Magdas glass och luta sig bakåt i det härliga "cafet"! Sitta där och nästan drömma sig bort att man inte alls är på 2014, utan snarare på 1914! Ja, den känslan är varm och härlig!
Har ni aldrig varit där? Ja men då är det dags! Och för er som inte bor här i krokarna! Är ni på genomresa så är detta ett måste att stanna till vid! Ni kan titta in på deras blogg så får ni ännu lite mer inspiration! Den hittar ni HÄR!
Det är fasen coolt att ha en sån här "unik" och charmig butik i byn! Den har bara funnits några år och jag är så glad att denna kvinna som driver Tina och Översten vågade starta upp detta! Jag blir alltid lika glad när folk vågar göra dröm till verklighet! Ett sånt där steg som jag är så fjantig på att ta....

5 kommentarer:

 1. Det ser ut som en helt underbar butik!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Shabby chic!! Älskar sånt, jag hade kunna gå där inne hur länge som helst! :-)

  SvaraRadera
 3. Verkligen supermysigt! Var där förra veckan och fikade med några!

  SvaraRadera
 4. Wow vilket ställe, så mysigt.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Tack vännen för de fina orden om mig och min butik. Jag är så glad att ni kunder uppskattar det som jag försöker skapa.
  Får jag dela detta inlägg på FB .´
  Önskar dig och din familj en god jul.
  Kram
  Tina
  Tina & Översten

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!