måndag 8 december 2014

Vabbelivabba....

 Den här hösten har vi varit väääldigt förskonade från allt vad basillusker och sjukdomar heter! *peppar ta i trä*
Men i helgen märkte vi att Fabian inte riktigt var på bettet! Han hördes liksom inte som han brukar, utan tog det väldigt lugnt och låg gärna i soffan så fort tillfället gavs. Det är liksom inte riktigt likt vår Fabian...
Igår ville han absolut inte följa med på hockeyn, så istället stannade han hemma hos farmor och myste! När vi hämtade honom på eftermiddagen låg han och sov och var varmare än en kamin. Jo då, tempen stannade på stadiga 39.1 grader...
Förkylning, feber och så en liten spya på det... Ja lika bra att ta allt när man håller på, dock tror jag att spyan var slem som skulle upp för hostan blev för tillfället mycket bättre!
Så idag har jag och han varit hemma, jag har vabbat och tagit hand om vår lilla sjukling! Dock kräver han inte särskilt mycket uppmärksamhet, men att bara mysa! Åh va härligt!
Idag har han dock varit relativt pigg så vi har suttit och byggt med lego, vilket är hans favoritgrej!
Med tungan rätt i mun skapade han den ena bilen efter den andra och när han var i sin egen lek passade jag på att ta både tvätt och städ här hemma som har förfalligt under några dagar... Ja för underhåller man inte det, nä då sjangserar det på bara ett par dagar tyvärr... *suuuuuuck*
Det här är faktiskt sjukt, men jag får dåligt samvete att vara hemma och vabba, det känns lite som att jag skolkar från jobbet... Dum jäkla tanke egentligen. Jag ruskade av mej den och försökte vända den tanken till något positivt istället. Det är MITT barn som är sjukt, varför i helskotta ska jag ha dåligt samvete för det? Jo men för att jag kan fixa med tvätt och städa, ja då känns det ju konstigt att gå hemma.. Ja ja ni fattar poängen... Dum är jag!!!
Jag ruskade av mej känslan och den här fula minen också och fejjan fick på sig lite smink och vi besökte ikväll banken! Ännu en gång som jag varit vuxen, dock fattade jag bara en bråkdel av alla dessa siffror hit och dit. Shit, jag önskade också att jag vore liiiite mer intresserad av alla dessa siffror hit och dit så att det kunde bankas in i mitt tröga huvud vad dom snackar om, men icke.. Jag förlitar mej helt på Jonas och vår bankman;-) Ja ja, alla är vi bra på något och jag är INTE bra på siffror, där är jag inte smart någonstans! Jag kan i alla fall räkna plus och minus, det är inte fy skam det heller;-)
-När kommer Alfred och Douglas hem? Mmm den frågan ställdes ungefär 1000 gånger idag! Japp dom var ju på skolan och faktiskt på fritids efter skolan! Jag vet, så klart kunde dom ha gått hem efter skolan, men de gör ju så mycket julpyssel där just nu så vi valde att göra så idag! Rätt eller fel, ja det kändes rätt!
Äntligen är dom hemma från skolan och fritids, ja alltså dom kom ju hem vid 16! Gissa om det gick precis 3½ minut tills dom var i luven på varandra från det att Alfred steg innanför dörren? Jajamensan! Syskonkärlek kallas det visst!;-)
Min hals börjar också klia och göra ont och jag har nyst ungefär en miljon gånger och har en bankande huvudvärk... Dessa barnbaciller är inget man leker bort, nu är det väl bara att invänta att vi andra kommer ligga nerbäddade... Hoppas dock att jag har fel, för det är inget vi vill eller har tid med! Speciellt inte så här inför julen!!!! Nä man vill väl så klart aldrig bli sjuk!
Imorgon ska Fabian hänga med pappa som ska vabba, med ett nystädat hus och med tvätten tvättad, så kan dom ju bygga lego hela dagen lång och göra hus och stora bilar!;-)

4 kommentarer:

 1. Inte kul när barnen är sjuka. Men jag saknar tiden då jag kunde vara hemma med dom (mina killar är för stora och ska klara sig själva enligt regelverket)......krya er. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Det där samvetet. Ibland får man bara stänga av jobbet hur svårt det än kan vara och tänka att man får lite extra tid med sitt barn, även om det inte är kul att de är sjuka. Lite extra mys och pyssla om dem lite extra.

  SvaraRadera
 3. Hoppas du slipper bli sjuk! Och varför är det så att man känner på det viset? Något som är helt naturligt att göra, ta hand om sitt barn, och ändå skruvar det in sig det där dåliga samvetet... Mammatypiskt :-)

  SvaraRadera
 4. Alltid kul att kika in här:)!
  Krya krya!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!