torsdag 11 december 2014

En mjuk liten pepparkaka!!

Den här lilla mjuka pepparkakan och hans klass har haft luciafirande idag!
Jag är mållös, såååå grymt duktiga förskolaklassen var! De sjöng så hela taket nästan reste sig, de kunde sina dikter helt utantill och när de sjöng både solosånger och duetter, ja då smälte vi allesammans i publiken!
Jag älskar verkligen luciafirande och jag är så glad och tacksam att våran skola låter dessa traditioner gå vidare! Och jag är så glad att Alfred och hans klass har så duktiga pedagoger som lär in detta fina luciatåg!
De fick själv välja vad de ville vara, Alfred ville vara pepparkaka, några var det, några tomtar, några lucior, några tärnor men bara en stärngosse!
Nästa år får jag nog allt säga till grabbarna att de får vara stjärngossar, ja för hur sött är inte det!;-) Ja ja, tomtar och pepparkaksgubbar är också supersöta, men dessa stjärngossar för mej lite tillbaka till min egen barndom!
Det var EN som INTE hade strumpor på sig! Japp det var Alfred! Jag har fått barn som bokstavligt talat HATAR att ha strumpor på sig, även om golven är svinkalla.... De är verkligen precis tvärt imot mej som JÄMT har strumpor på mina fossingar, till och med när jag sover!;-)
Alltså hur söta? När dom kom in hand i hand! Jag dööör va sött!
Klasskompisarna är verkligen så härliga mot varandra, det ser man vid såna här tillfällen. Som tex idag blev en kompis lite ledsen, ja lite blyg kanske!? Alla puschade honom och man såg hur en annan kille stod och skubbade honom mjukt på ryggen!! Det är vänskap det!!
Efter ett tag började det att krypa i Alfreds kropp.. Oj oj oj va svårt att stå stilla... Händerna upp, händerna ner...
 En liten jäsp... Ja är man trött så klart att man måste jäspa!;-)
Och så lite tittut på det! Ja är man trött och med en mask boende inom sig, ja då måste man ju göra allt för att INTE somna;-) Ja för heter man Alfred Grunditz, ja då skulle man lika gärna kunnat lägga sig och sova där framme bara så där... Jo för sån är han, är han trött så lägger han sig och sover bara så där pang bom. Det spelar liksom ingen roll om man så är på luciafirande, på väg till postlådan, på väg upp i trappan eller sitter på cykeln. Man kan sova överallt enligt honom!
Nu ska jag suga i mej lite jul med Ernst! Han är allt bra mysig den mannen! Japp de tycker jag! Han ger sååå mycket julkänslor och vilka grejer han gör! Önskade jag vore en bråkdel så piffig som han;-)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!