lördag 27 december 2014

Det där vita guldet!

Imorse när vi vaknade var det alldeles vitt ute! Äntligen har det där vita guldet kommit ner från himlen och det ligger kvar!!
Mamma ringde och frågade om vi ville komma ut till henne och grilla korv och åka pulka tidigare idag! Så klart ville vi det!
 Det är verkligen sån skillnad när det är snö och kallt ut! Ungarna kan vara ute (JA det kan dom i och för sig när det är regn och plusgrader och gegga ute. Men jag förstår dem, det är ju inte alls så kul att vara ute i det vädret i flera timmar...) och leka i flera timmar, åka timme ut och timme in i olika backar!!
Glädjen hos dem smittar av sig till oss vuxna! Att deras små händer håller på att frysa sönder efter massor av snö innanför kläder och vantar, ja det är smällar man får ta!;-)
Att åka snowrace och andra vintriga fordon gör att man blir hungrig i de små magarna! Och att grilla korven ute över öppen eld, gör att de smakar så där extra bra!
Korv, varm choklad, kaffe, snö och kyla! Ja det är banne mej livet! Precis som det ska vara på vintern i Sverige!
Det var så vackert ute! Det är sååå vackert ute nu! Ja är det vinter så är det! Då SKA det vara snö och kyla, INTE mörkt, grått, blött och plusgrader som det varit alldeles för länge nu...
Detta ger energi, energi i både stora och små kroppar!
 När vi åkte hem var det ett flygplan på väg rakt upp i himlen! Ja alltså jag skulle ju så klart inte säga nej till värme och sol just nu heller. Men nu är jag här och ska inte flyga någonstans, så jag njuter av den vinter som vi just nu har här hos oss!
 Barnen var ute och lekte i nästan 6 timmar! Deras kinder var alldeles rödmosiga när dom kom in! Så där friska och fina som barn ska vara!
När kottarna var ute och lekte passade jag på att ta mej en skön PW runt byn! 6 km blev det idag! Det är skillnad att gå på snön och man kan liksom inte hålla det där tempot som jag brukar, men det var ändå svettigt och härligt när kinderna blev alldeles röda av kylan och jag njöt hela rundan runt av ljudet av de knarrande ljudet under skorna när den kalla snön mötte skosulorna! Lööövlie!
Så om ni frågar mej, så JA mer snö och gärna denna kylan i minst 2 månader till! ALLT blir så mycket enklare, faktiskt! Ja ja förutom elräkningen då som tickar på i väldans fart. Men det är smällar man får ta när man bor i Norden!;-) Är det vinter, ska det också vara vinter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!