måndag 6 maj 2013

Hjälp mej!?

Igår sprang jag förbi denna underbart goda glassen i frysdisken på ICA! Jag kunde inte motstå (Tack för tipset Kate;-)) den utan pockade upp 2 paket. Snordyra men värd varenda litet öre. 50 spänn per paket.
Som sagt det var som en dröm att få in denna glass i munnen! Det stillade sockerhoran i mej igårkväll och hon blev tvärlugn! UNDERBART GODA!!!!
För att kompensera mitt glassätande tog jag en löparrunda först. Har man inkomster så måste man oxå slänga ut lite utgifter från kroppen! Det brukar jag vara ganska så bra på!
Men gårdagens löparrunda var inget att hurra för. Trodde ett tag att jag skulle stendö i spåret... Tungt, svettigt och med motivationen som bortblåst. Men jag kämpade på med trötta ben och det slutade på en liten runda på 5,5 km med en tid på 33 minuter... Min värsta runda i mitt liv, men nu är den gjord och nu kan nästa tur bara bli mycket bättre!;-)
Jo men iallafall, nu vill jag ha eran hjälp!!
Jag är världskass på detta med att räkna ut kalorier.  (Trots det har jag lyckats gå ner en massa kilo, så lite kanske jag fattar ändå?;-)) Om mat och grejer som jag stoppar i mej är nyttiga, mindre nyttiga eller riktig skit. Jag är kass på detta med att räkna ut kalorierna... Jag försöker läsa av, men nej jag fattar inte riktigt... Nej jag har aldrig påstått att jag är smart, men jag kan ju alltid lära mej! *fniss*
Nå hur räknar jag tex ut denna? Inte är den väl så himla onyttigt? Och JA allt är ju relativt;-)
Har ni inte ätit den så är det ett måste, KÖP DEN!!!!;-) Men först, hjälp mej fatta på ett enkelt sett hur man räknar ut allt detta med kalorier hit och kalorier dit...;-)

11 kommentarer:

 1. Bra sprunget där!
  Fina Lambi-bilder på tidigare inlägg.
  /L

  SvaraRadera
 2. Du ska titta på kcal. Det betyder "kilokalorier". En kalori är den energi som krävs för att höja temperaturen på en liter vatten med en grad. Du behöver ett visst antal kalorier för att orka. Kolla appen "Shape-up". Den är snorbra när man ska lära sig räkna kallisar. Efter ett tag lär man sig utantill vad allt innehåller.

  Och den glassen är kalorisnål. Men dyyyr...

  Kram söta!
  Madde

  SvaraRadera
 3. Alltså det finns flera sätt att hålla koll på.
  Kcal. Beroende på kropp, sysselsättningsgrad mm så kan man räkna ut hur många kcal man behöver få i sig per dag. Vill man gå ner i vikt så kan det vara en bra koll att ha. Som någon sa tidigare så är Shapeup en bra app att ta hem för det ändamålet.

  Sen kan det även vara en fördel att se hur kcal är fördelat.
  Ex så är det ingen hemlighet att ett överskott av kolhydrater inte är superbra. Inte socker heller så klart.

  Det kan vara lite av en balansgång men prova med appen. :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Gott !! det måste jag ju testa :)
  Här kom mannen hem med 2 burkar ben & jerrys häromdagen så vi satt i soffan och mofflade ur varsin burk med varsin sked ( ja, jag gjorde det trots att jag är laktos intolerant - MEN et är ju så jäkla gott !! )
  Till mitt försvar kan jag ju säga att bieffekten är att glassen lämnar kroppen nästan lika fort som jag äter den så det får man väl kalla win.win - "äta kakan och ha den kvar lixom" ;)
  Haha... jag har faktiskt inte tänkt på att det går så fort...
  jag vill ju lixom bara få löpningen avklarat och ser mig själv som en ganska lat, men glad amatör !
  Nu är dock dagens pass avklarat - 5 km på strax över 26 min. CHECK !
  Ha en toppen dag fining !!
  KRAMAR

  SvaraRadera
 5. Jag är ingen glassälskare... men kul för dej;)!

  SvaraRadera
 6. Om du åt hela burken så är det 516 kalorier. Ett normalt middagsmål./ skånekullan

  SvaraRadera
 7. om burken innehåller 0,5 liter så innebär det 86x5 alltså 430 kcal

  SvaraRadera
 8. Har alltid tyckt att det verkar krångligt att räkna kalorier :) nu gör jag ju inte det men här har de flesta paketen redan räknat ut kalorierna , typ 18 chips 80 kalorier, 1 burk coca cola ( 355 ml ) 160 kalorier osv.

  Bra kämpat med din löpning.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Den glassen ska jag testa, tack för tipset.

  SvaraRadera
 10. Ser bra ut :) Men en hel del sockerarter å kolhydrater. Viktigare att kolla på än kalorier enligt mitt tycke :P

  SvaraRadera
 11. Den ser hyfsat nyttig ut :)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!