måndag 6 maj 2013

Dagens hiss, diss och lite aj!

Vi börjar väl med dagens diss då... Ja lika bra att få det tråka gjort först! Så resonerar jag alltid!;-)

DAGENS DISS:
Tvätten, den förbenade tvätten svämmar snart över i tvättstugan... Den är tvättad och den är ihopvikt i fina små korgar till varje familjemedlem, men nu håller dom fina små korgarna på att svämma över och kläderna går liksom inte in i sina respektive garderobe självar...
Den dagen bygglov *harkel* kommer hit och fixar vår övervåning, så ska jag be dem att samtidigt fixa en bra och smidig konstruktion i vår tvättstuga där man slipper konka tvätten över hela huset till alla dessa garderober...;-)
Knipet, KNIIIIPET... Fy faaaan säger jag bara. 2(!!) små hopp och hela muttan och urinblåsan låg i trosorna och simmade runt... Imorgon är det jag som ringer och beställer tid på gyn. PUNKT!
Vår bakgård... Den är så trist så jag bara vill gråta... Jag försöker att härda ut för drömmarna är att kunna bygga en stor trätrall däruppe vid plattorna och skita i allt vad rabatter heter mästa sommar... Jo det är kul, men de ska oxå skötas och jag hinner inte med det. Nu växer det bara ogräs...:-(
Jag är en rutten dålig mamma som glömt smörja mina kära barn med solfaktor. Solen är stark, väääldigt stark och den tar och bränner på deras små skinn... Igår var Fabians öron så röda att de höll på att ramla av med små små blåsor på... Så kom ihåg, SMÖRJ IN ER!!! Idag är det mycket bättre, men dock fortfarande röda öron...

DAGENS HISS:
Morgonens promenad! 7 km i en underbar morgon! Plusgrader, dimma och soluppgång! Det är nästan så att man blir en gnutta religiös en sådan morgon!;-)
Våren, den underbara våren är verkligen här! Ute växer det så att det knakar och man hör nästan hur naturen växer!!
Idag har det varit ljumna vindar, inga jackor och bara foppa på barnens fötter!! *lööövlie*
Stora jordgubbar från Hemköp! Vet inte vart dom kommer ifrån och kanske är det hepatit C på dem? Inte fan vet jag, men goda är dom och barnen älskar dem!! Om man tänker på vad man stoppar i sig alltid så skulle vi nog dö på studs... Ja för det är nog både en och annan hamburgare som varit i backen och vänt på ett och annat humburge hak och sen har vi ätit upp dem med god aptit utan att veta om det;-)
Underbara släktingar som är här och hjälper oss sätta upp staket när vi är på jobbet! Tack! Det är guld värd!!

DAGENS AJ:
Med våren och sommaren kommer oxå alla dessa skrubbsår och blåmärken... Barnens ben är fulla av sår och det ena såret hinner inte läka förrens det kommer ännu ett till...
Igår störtdök Alfred med sin kickbike nerför en låååång backe... Pang rakt ner i asfalten och bloden sprutade....

6 kommentarer:

 1. Vissa dagar händer det verkligen MASSOR !!
  Jag gör ju små tappra försök att fixa en "grönskande uteplats" här, MEN igår fik jag ett infall att låta mina och viggos tomatplantor vistas ute i solen ! Not so smart !!
  dom hängde som små sorgliga "snören" när det var dags att plocka in dem...
  Förhoppningsvis kan jag väcka liv i dem igen, om inte funderar jag på om det ens är möjligt att snabbt så nya innan Viggo märker att jag tagit död på hans små "kompisar" och tilltänkta morsdagspresenter till bland annat mormor och farmor !? FAN !! ;)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Bygg en stor altan, köp buskar, perenner (sånt som kommer upp år efter år) och lägg en jäkla massa barkmull emellan så kommer inte sååå mycket ogräs upp. Eller köp jordgubbsplantor, då gör det inget med lite ogräs emellan och det är både gott och fint att titta på :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vet inte hur stor tvättstuga du har men, den där bänken med korgar under, går den riva ut?, för jag rev ut en massa skit i vårat pannrum/torkrum/tvättstuga och satte upp ett Elfasystem med backar och stång där, märkte upp ungarnas lådor och nu är det simpelt för dom att hitta själv, och lätt att lägga ner tvätten eftersom det är i samma rum, ner från linan och in i korgarna, häng upp ett snygg draperi för så syns det inte heller. Ska ta ett kort och lägga upp på bloggen min så kan du kika hur det ser ut om du vill.

  Skulle också satsa på en stor altan och återkommande perenner/buskar som inte behöver så mycket skötsel.

  Kram Hannah

  SvaraRadera
 4. Du underbara roliga människa! Verkligen älskar dina inlägg! Snacka om att du bjuder på dig själv:)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 5. Här skall det planteras ut smultron i rabatterna runt altanen. Jag orkar bara inte. Vi sådde igen ett ordentligt uppodlat land när vi flyttade hit och det är så fantastiskt med en stor gräsmatta nu. :-)

  Hoppas såret läkte fint, här har det bara hunnit bli blåmärken än så länge. ;-)

  Kram Emma

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!