söndag 10 januari 2010

Kön...

Är det så viktigt att skaffa ett kön? Den rätta familjen ska helst bestå av mamma, pappa, en pojke och en flicka.... För visst ser det ut så?! Men vi då som har flera av samma sort och inte har en av varje är vi inte någon "riktig" familj??

Jag och Jonas skaffar iallafall ett barn och inte ett kön. Men många verkar ha svårt för att fatta det. Jag har fått många frågor från folk jag knappt känner att skaffar ni nu nummer 3 för att få en tjej? Eller nu hoppas jag verkligen att det blir en flicka denna gången. Alltså folk jag knappt känner. Vad har de med mej att göra. De ska inte lägga sig i. Jag svara de snabbt att jag inte skaffar barn för deras kön utan för att jag helt enkelt vill ha ett barn till. Men hade jag redan haft 2 flickor så hade inte en enda brytt sig om vad jag hade haft i min mage. Ingen hade sagt: Ååå hoppas att ni nu får en pojke denna gången.... Och det sårar mej så mycket.

Jag älskar att prata om mitt barn i magen och om vad det är för kön. Men då är det med folk jag tycker om och som bryr sig om mej och inte bara vill vara nyfiken och dumma..

Jag skulle verkligen bli jätteglad över att få en liten flicka denna gången, men minst lika lycklig om det kommer ut en pojke. Vi kommer absolut inte att skaffa ett barn nr 4:a om vi nu får en pojke till bara för att få en flicka.
Just nu skulle det nog vara bra i och för sig att få lite girl power i denna familj. För nu är vi allt bra mycket grabbar i hela tjocka släkten som håller på att ta över oss tjejer;-) Nä då, skämt och sido. Som ni redan vet så är jag nästa 100% säker på att det bor en till liten underbar pojke i min mage. Medans många i min omgivning är helt säkra på att det är en helt annan sort denna gången;-) Vi får väl snart se vem som har rätt;-)!! Och jag hoppas på att vi snart får reda på det... Orkar inte vara gravid mera nu. Har haft en molnande mensvärk idag, inte alls i form... Så snälla bebbe titta ut snart för jag längtar så mycket efter dej!!!!!

4 kommentarer:

  1. Det var precis likadant för oss - alla tog för givet att det bara var en pojke vi ville ha, eftersom vi redan hade 2 flickor och fortfarande får vi kommentarer titt som tätt att M nog gärna skulle vilja ha en lite son och att "det är klart att man vill ha av båda sorterna". Blir så trött på allt sånt snack!! Jag har haft 3 supertuffa graviditeter där det har varit fara för barnens liva alla 3 gångerna och ändå har det gått bra - jag är överlycklig över att vi har fått 3 underbara friska barn, oavsett vilket kön de har!!! Stå på dig! Mina stora tjejer blev överlyckliga när de fick en lillasyster för det var det de önskade sig, kan tänka mig att det är likadant hos er! Kram/E

    SvaraRadera
  2. Söta söta Äppelblomman!!!! Förstår precis hur du känner!!! Strunta bara i alla såna där dumma som tänker så konstigt!
    Vi är 5 syskon, först 4 tjejer o så kom lillebror....Mamma har berättat hur glada dom blev...visst blev det lite extra kul att det var en pojke men dom hade blivit lika glada för en flicka till!!!
    Sådetså!

    Puss o Kram till dej!!!!

    SvaraRadera
  3. Men folk är ju dumma i huvudet, det visste vi ju redan. :)

    SvaraRadera
  4. Galet galet! Usch vad jag hatar kön och könsroller över huvudtaget! Uscha, vad är det med folk??!! Blir så förbannad! När man ligger där på förlossningen och klämt ut en liten parvel skiter man fullständigt i om det är en flicka eller pojke, eller apa, eller elefant eller vad som helst. Det är bara KÄRLEK KÄRLEK! KÄRLEK till sitt ALLDELES EGNA barn!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!