torsdag 7 januari 2010

Bebben = gigantisk

Nu på morgonen har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut! Alla värden är kanonbra och jag som trodde jag hade lågt hb låg på 124!! Jag har gått upp 3 kilo sedan sist. Förmodligen all julmat och godis som lagt sig på mej.... Hjärtljuden låg på 140 och huvudet hade lagt sig neråt men var ej fixerat. Sf måttet låg på 34..... Min barnmorska kunde iallafall garantera mej att det inte kommer att komma ut någon 3 kg bebis denna gången. Snarare 5 kg, eller 6 som jag tror;-) Ja, ja huvudsaken är att den mår bra och att den är frisk!!

Jag ska på specialist mödravård nästa vecka där de ska bedöma mej om snitt och ev ett till ultraljud för att kolla bebbens storlek. Men som sagt hur de en bedömer så är det inte en chans att jag tänker föda vaginalt igen. Och som sagt de har ju ändå lovat mej det denna gången!!

Kolla in min sf kurva på bilden. En normal bebis ska ligga på den tjocka mittenkurvan. Medans min bebbes kurva ligger över, översta kurvan;-)

Idag blir det ännu en lugn dag. Jag och Alfred är hemma själva. Jonas och Douglas har en pappa, sondag idag. De har åkt till Sävsjö för att bada och vara med kompisar! Så för mitt ego så hoppas jag att Alfred vill sova middag idag så att jag bara kan få vila! Inatt har jag säkert varit vaken 10 gånger för att det tryckt på så att toabesöken har blivit så ofta. Plus att varje gång Alfred gnällt till så har jag vaknat.

Men först kanske vi ska ta oss ut på en liten promenad i det vackra vintervädret!! Solen tittar fram mellan snöflingorna som kommer ner. Lite luft är nog det ända som kan göra mej pigg, ja förutom en bra sömn så klart;-)!!

2 kommentarer:

  1. Inte undra på att det trycker och värker, vilken bamsing det verkar vara =)
    Vila och ha det gött nu, kram.....

    SvaraRadera
  2. Mitt sf mått följde den översta kurvan genom hela graviditeten, hade stor mage också.
    Och ut kom en liten prins på 4,750g och 56 lång. Så du kommer nog få en på över 5 skulle jag gissa på :) Lycka till!

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!