tisdag 12 januari 2010

Åter i vardagen!

Har nyss varit och lämnat grabbarna grus på dagis. Efter 3 veckors ledigt är det nästan som att börja om på dagis. Alfred blev jätteledsen när jag skulle lämna honom. Tårarna sprutade rakt ut. Mitt mamma hjärta höll då på att brista. Men jag vet att så fort jag lämnar rummet så slutar han. Alfred har utvecklats väldigt mycket under vår ledighet. Det bubblar prat ur hans mun. Mycket som är otydligt men som vi här hemma nu börjar förstå. Han vill helst springa utan blöja och tar av sig den själv. Fick han bestämma själv så skulle han springa helt naken här hemma;-) Han kommer och säger thicsat och så tar han oss i händerna och visar att han har kissat någonstans. Potta och toa vägrar han att sitta på. Men det kommer hopps jag så att han någon gång blir rumsren;-)
Douglas han var supernöjd därimot att få gå på dagis igen och träffa kompisar. Han har nog börjat att tröttna på att gå hemma här och lunka med mamma...
Han fick sin favo frukost som han inte annars får. Men idag var jag en supersnäll mamma och gav honom varm oboy o macka! Det kan ju behövas lite uppvärming innan man ska gå ut i denna kylan.
Vid frukosten sa han: Mamma, idag ska vi inte bråka va? Guuud det är klart att vi inte ska. Är det så att han uppfattar att jag och han bråkar så mycket eller är det jag som bråkar för mycket på honom. I vilket fall som helst så ville jag gärna sjunka genom marken av skam. Så ska inte en 4 -åring behöva säga till sin mamma. Fy skäms på dej Karolin.... Jag ska bli bättre på det!
Douglas vet verkligen vilken känsloknapp han ska trycka på för att få ut det mesta smärtfulla på sina föräldrar. Hur ska det då gå när han blir ännu äldre och klokare??!!

Nu sitter jag här och dricker mitt morgonkaffe och njuter av tystnaden På någotvis känns det lite konstigt att allt är så tyst här hemma och jag får göra precis som jag vill. Ingen som är och rycker i en. Jag kan och får sitta här vid min kära dator hur länge jag vill idag!!

I eftermiddag ska jag ju iväg på specialist mödravård. Sitter här och laddar med frågor i mitt huvud. Har massor av dem som måste ut! Så doktorn lär ju bli sönderbombad med alla mina knasfrågor som en normal omföderska av ett 3:e barn ej borde ha men som jag lyckas ha;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!