torsdag 15 november 2012

Undra om kroppen är less på mej?

Mat, mat, mat... Finns det något bättre? Ja så klart det gör, men mat är alldels för gott för att avså från... Nyttig mat, bra mat, onyttig mat... Ja alla mat är gott, tyvärr kanske jag borde säga, för hade jag inte älskat mat så mycket hade kilona på vågen kanske inte behövt att hoppa upp och ner....
Dock tänker jag stenhårt på vad jag sätter i mej på veckorna (och ja på helgerna oxå, men då unnar jag mej en eller kanske någon bit gottis, dock inte godis..)
Jag äter var tredje timme, jag försöker undvika socker och kolhydrater, jag äter normalastora portioner...
Dagen kan se ut så här:
Frukost kl 06:30: 2 fine crisp med lite brie på, yoggi och kaffe med mjölk.
Mellis eller frukost 2 kl: 09:00: Ca 2 dl yoggi med hemmagjord muslie och kaffe.
Lunch kl:12: Ex kokt blomkål, lax och ev sås. Eller som idag köttfärslimpa, brunsås och kokt blomkål
Mellis kl:15: Kaffe och en frukt
Kvällsmat: Ja som lunchen, det beror ju på, men oftast äter jag aldrig potatis eller pasta eller ris...
Om jag är extremt sugen så slinker det ner några nötter eller mörk 70% mörk choklad...

Men vad är felet??? Varför går jag upp för? Äter jag för mycket? För lite? Eller vad? Är kroppen så less på allt mitt tänkande på vikt, träning och mat så att den bara skiter i mej och gör som den vill???
Mina muffins på ryggen dom bara växer sig större och större... Och magen ska vi inte ens prata om... *suuuuuuck*
Som sagt, jag älskar mat och skulle aldrig kunna "banta" bort maten... Men jag vill ändå ha tips på hur jag ska göra för att inte gå upp... Och ja, jag är allergisk mot dieter... Så helst inga dieter, utan bara sunt förnuft...;-)
Och ja jag vet att jag borde veta hur man går ner i vikt efter min viktresa förra vinter... Men nej inte nu, för nu står det stilla i skallen... Så dela med er av alla era tips, jag suger åt mej av allt!;-)

12 kommentarer:

  1. Allt handlar om att äta mindre än vad du förbränner. Så antingen för många kalorier in, eller för lite förbränning!
    Kram

    SvaraRadera
  2. När jag var hos distriktssköterskan för ett tag sen, angående min astma och allergi pratade vi lite om vikt också. Hon tryckte hårt på att jag skulle lägga in ett mål mat till, ett litet, på kvällen. Det skall hjälpa mig att sova bättre och på så sätt hjälpa mig gå ner i vikt.

    Det hjälper mig definitivt att sova bättre. :-) Och vakna på bättre humör. Jag pratar alltså om två knäckemackor och en kopp te vid sju, halv åtta på kvällen. Inte alltför tätt inpå sovdags. :-)

    Vågen håller jag mig undan från ett tag till, blir bara så deprimerad, men byxorna sitter faktiskt bättre nu när jag äter mindre och oftare under dagen. :-) Dessutom mår jag bättre av att sova djupare och vakna på lite mindre dåligt humör. ;-)

    Det var mitt lilla tips, med mycket text. :-)
    Ha det så bra idag!

    Kramiz Emma

    SvaraRadera
  3. Hej!!

    Frustrerande för dig! Ibland tar det ju lite tid för kroppen att reagera, tålamod ;-)!!Svårt man vill ju ha resultat med en gång.

    Kanske unnar du dig för mycket på helgen, det du går ned under veckan kanske du går upp på helgen?

    Sover du tillräckligt mycket?

    Hoppas att det vänder nedåt snart!! Släpar själv på övervikt, har 12 kg som jag vill gå ned.

    Har tränat regelbundet sedan i juli och tänkt på vad jag stoppar i mig, men det är först senaste månaden som det har börjat peka nedåt på vågen!!

    Lycka till kram Ammi

    SvaraRadera
  4. Kanske att du måste välja mellan att antingen äta kolhydrater och inget fett alls eller mycket fett och inga kolhydrater?

    Lite av bägge och dessutom lite med motion kanske inte är din kropps melodi?

    Min kropp tyckte att jag måste välja. Valde bort kolhydraterna och OJ vad bra jag mår, ingen mer jojjo-vikt eller surskit till sockerhora ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska inte välja bort något! Kroppen behöver allt. Men mängden LAGOM! Självklart ska man inte trycka i sig vit pasta med lite sås. Men någon potatis och så ska man äta. Och självklart fett, men inte mejerifetter. Utan avokado, nötter, olivolja. Av LCHF-fett (grädde, bea, smör) kommer man i framtiden få hjärt-och kärlsjukdomar.

      Att allsidigt helt enkelt. Och mindre än vad du gör av med.

      Radera
  5. Jag tycker det känns som du äter för lite. JAg är PT online kund hos Olga Rönnberg och har ofta när kvällen kommer flera hundrA kcal kvar att äta enligt hennes rekommendationer. Kan oxå vara så som någon annan skrev lite för mycket tomma kcal på helgen. Prova registrera det du äter i någon bra kostdagbok,finns flera som appar eller på nätet. Räkna även ut ditt basala energibehov enligt någon formel som man kan googla sig fram till, dra sedan av 500 kcal och där ska man ligga för hälsosam viktminskning. /skånekullan

    SvaraRadera
  6. Har du kollat sköldkörteln?

    Mvh Lotta

    SvaraRadera
  7. Använd bloggen som matdagbok. Du skriver själv att du fikar mkt på helgerna så även om du äter normalt i veckorna får du kanske i dig mer än du förbränner.

    SvaraRadera
  8. 1. Frukosten - Yoggi? Är inte det ganska mycket socker eller åtminstone sötningsmedel? Ta naturell yoghurt eller turkisk/grekisk.

    2. Tycker du kan äta något mer än bara en frukt som eftermiddagsmål.

    3. När äter du kvällsmat? Sent? Och äter du då en hel "middag"? Alltså lagad mat? Om du gör det, försök äta tidigare.

    "Normala portioner" är så svårt att bedömma. Du har inte testat att väga maten? Inte i all evighet alltså utan mer för att kolla hur mycket det verkligen blir.

    Ett tips är att lägga upp maten på en mindre tallrik, för då ser det mer ut.

    Du klarar det här!
    Det gäller att hitta en bra balans. Inte banta och /eller tänka på mat hela livet.

    Kram M

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Har följt din blogg ganska länge och tycker att du skriver roligt och underhållande. Gillar din blogg skarpt men är dålig på att kommentera. Nu tänkte jag dock ge ett råd som funkat för mig, men är grymt tråkigt. Avstå alkohol helt och hållet tills du nått din målvikt. Äta som du redan gör. Avstår du alkoholen kan du äta lite onyttigare på helgen, men du kommer att gå ner ändå. Vill du det ska gå fortare, motionera ;).

    Lycka till!

    Åsa

    SvaraRadera
  10. Blanda inte kolhydrater och mycket fett för dom krockar
    Vill du äta kolhydrater så dra ner på fettet.
    Och vill du äta fett så ta bort kolhydraterna och sockret.

    Du måste bestämma dig annars är det svårt att gå ner och hålla vikten

    Och ja jag är tråkig men alkohol förstör, finns annat man kan ta till för att varva ner efter en stressig vecka.

    /J


    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!