onsdag 28 november 2012

Och jag som var så sugen...

Stod på jobbet och drömde om nybakade lussebullar! Finns det något godare att sätta tänderna i än en nybakad fluffig lussebulle? Ja så klart de gör gör, men inte just nu i december månad;-)
Jag tänkte göra min "dagdröm" till verklighet  och liksom "unna" mej en bulle eller kanske två ikväll!;-)
Efter dagishämtningen så gick vi in och handlade... Lika härligt och rofyllt att springa in där med 3 trötta barn *läs med ironi* De gick precis dit jag ville och sa inte ett knyst. Inget tjat om godis och ingen som låg och slickade golvet och ingen som pruttade och lipade åt 2 gamla farbröder... *trippelsuck*
Ut ur affären kom vi i vilket fall som helst med 2 STOR påsar fyllda med smarrigt innehåll till lussebullar!
Så fort vi klev innanför dörren här hemma så kavlade jag uppp ärmarna och satte igång en en stor deg!
Men något måste ha gått fel, jäkligt fel! Ja för den jäser knappt... Jag är så besviken så jag nästan vill gråta en gnutta... Den har nu jäst i 1½ timme, istället för ½ timme och den har bara jäst några få millimeter... Och jag som var sååå sugen på en nygräddad lussebulle...
Jag ska ge den lite mer tid, ½ timme till. Och har den inte jäst mer så är det väl bara att slänga degen i papperskorgen då? *suckar djupt och svär en ful ramsa med könsord i*
Jag tror mej veta att jag använt mej av fel mått... 1½ dl istället för 1 dl måttet... Ja så kan det bli ibland när det ska gå så jäkla fort och ungarna skriker som om de vore krig här hemma...
Om det blir några bullar eller inte, ja det får vi väl se... Önska mej lycka till!
Jag får väl snart hålla med Alfred, att jag inte alls är duktig på att baka, nej det gör grannen så mycket bättre! Japp enligt honom så är jag ingen bullmamma, det är bara Cina som är det;-)

3 kommentarer:

  1. Nu vet jag inte vad det är du tog för mycket/lite av, men jag skulle gissa att det kan vara smör/mjölken som blivit för varmt?
    Det får vara MAX 37 gr när man häller det över jästen, annars dör jäs-bakterierna och ingen jäsning..

    Kram M

    SvaraRadera
  2. Jag skockade i mig 2st idag ( och lite annat oxå)

    SvaraRadera
  3. Tror mjölken var för varm när du hällde i den i jästen Mvh Anna

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!