torsdag 22 november 2012

De borde banne mej vara lag....


Jag blir lika förvånad varje gång som jag ser en människa ute i detta mörka och gråruggiga väder UTAN reflexväst...  Ja för detta händer VARJE morgon och eftermiddag när jag åker till och från jobbet...
Tror folk att de syns i mörkret? Tror de att de svarat kläderna lyser upp i mörkret? Eller är de rent av självmordbenägna? Dumma i huvudet? LATA?
Är vi inte ganska så upplysta år 2012 om att vi INTE syns i mörkret? Borde inte alla ha en reflexväst hemma? Hur jävla svårt kan de då vara att slänga på sig den över jackan? Väldigt om man fråga vissa här i byn...
Jag är livrädd varje dag att jag ska köra över någon när de bara springer över gatan som en svart vålnad.....
Så snälla rara människor därute: Använd REFLEXVÄST!!!! De borde banne mej vara lag på att ALLA skulle ha det hur töntigt vissa än må tycka att det är. Den kan faktiskt rädda ditt liv och blir du överkörd så är du inte så jäkla cool längre. Och JA det gäller både stora och små!
Se så, se till att slänga på dej västen nästa gång du ska ut. Ja bara om du så ska gå till grannen!;-)
För DU syns INTE i mörkret utan reflexer!!

8 kommentarer:

  1. Ja Använd!! Såg själv hur det kunde gå idag =(
    Mörka kläder syns ju inte förrän i ljusskenet av bilen...
    Duktig du är som prommar så tidigt =)

    Kraamis

    SvaraRadera
  2. Ajaj Kapten. Är reflexer ok om man inte ha väst???

    SvaraRadera
  3. ja - på med västen för tusan!

    SvaraRadera
  4. Det lärde vi oss den riktigt hårda vägen när Ludvigs kompis, 7 år, blev påkörd när han skulle springa över vägen till den väntande skolbussen. Bilisten hade inte en chans att se den lille mörkt klädde pojken.

    Vi går inte en meter utan reflexväst och det borde ingen annan göra heller!!

    SvaraRadera
  5. Reflexväst är bra, brukar alltid se till att ha med, om jag vet att vi ska hem när det blivit mörkt. Man är ju van när man är från landet, där det ju inte finns trottoarer, tänker på dessa Sälenturister under vintersäsongen t.ex.
    I år fick vi köpa en ny reflexväst till lillkillen,då han växt ur sin gamla, och tänker köpa reflexväst till vagnen sen också, då ju bebisen kommer i januari.

    SvaraRadera
  6. Hittar inte nån i vuxen storlek här hemma, har nog slängt dem när jag tyckte att det var såååå fult...vad skulle man med en sådan till liksom...
    NU kryper jag till korset, hade velat haft en på mornarna nu...
    SKA fixa en till helgen, jag lovar! :-)
    Gött att du också tar dig ut på morgonen!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  7. I ungdomen så var ju reflexer det mest töntigaste som fanns ! När ens mamma alltid hojtade påvägen ut: "visst har du reflex". Men sedan man tagit körkort och insett att det är bättre att vara "töntig" med livet i behåll än cool och ligga överkörd. Så tycker jag också det borde vara lag på reflex! Eller att klädtillverkarna alltid syr dit reflexer på tex. ytterkläder.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!