torsdag 15 november 2012

Stenåldersbröd!

Bröd är bland det godaste jag vet att smaska i mej... Men jag äter nästan aldrig bröd för att det är så mycket kolhydrater i....
Jag söker ständigt efter nya och goda recept och igår när min bästa vän Hanna la ut ett gott bröd på instagram var jag inte sen att skrika efter det! Ännu mer intressant blev det när brödet hette stenåldersbröd;-)
När jag berättade för Jonas att jag skulle baka det så bara rynkade han på näsan. Inte kan de vara gott med det namnet var hans tanke... (Jo jag kan faktiskt läsa hans tankar;-))
Ni gör som ni vill, men det smakar underbart gott och lite som GI knäcke! Gissa om det gick hem hos både stora och små? JAAA!!! Hela brödlimpan försvann på ett kick!;-) Och den var såååå jädrans god! Nästa gång, typ i helgen ska jag baka 2 satser av den och så ska jag låsa in dom i ett skåp och så att inte de övriga familjemedlemmarna nosar upp dom och äter upp dem;-)
 Stenåldersbröd
150 g mandlar
100 g sesambrön
100 g linfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpafrön
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt
5 små ägg

Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål. Vispa äggen och tillsätt dem tillsmammans med havssalt och rapsoljan. Lägg degen i en brödform med teflonbeläggning och grädda brödet i 160 grader i 70 minuter. Låt svalna i helt i formen. (Det gjorde inte jag... Se bilden nedan hur det gick då....)
Förvara brödet inpackat i en kökshanduk i en platspåse i kylskåpet.
Lätt som en plätt och sååå gott!
Och så här blev det när jag inte lät de svalna ordentligt... Ja vi var hungriga och kunde ju så klart inte vänta till det svalnat, då hade vi ju hungrat ihjäl;-)
Men det gick att skära och skrapa ut restena! Och nej jag använde mej inte av en teflonform... Men det gick bra att smöra den istället!
Uppdatering: Och med detta receptet är jag med och tävlar inne hos MADDE om något fint! Var med ni oxå vettja!;-) Klicka HÄR för att komma till tävlingen!! 
Lycka till!;-)

6 kommentarer:

  1. Detta lät gott samma ingredienser som fröknäcke men det är utan ägg, jag roade mig med att räkna ut kalorierna o fröknäckeg och det innehöll mer kcal per 100 g än chips. Men massor av braiga saker som o te chips innehåller. Men ska man tänka på kcal så ska man nog inte äta för mycket./

    SvaraRadera
  2. Det där ska jag testa i morgon!

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut. Men med denna kalori bomb få du nog räkna med att dina kg hänger kvar:)

    SvaraRadera
  4. Ser ut som en kaka :-) Får se om jag vågar mig på det! Kram

    SvaraRadera
  5. Hallå där anonym.....om inte detta är ok att äta, vad anser då du är ok? /Anna

    SvaraRadera
  6. Määh, Anonym #2... vad är det där för jäkla kommentar...?
    Ska du vara elak kan du ju i alla fall vara ärlig nog att skriva ditt namn...
    En hälsosam macka här och där lär ju inte göra så stor skillnad bara man rör på sig, och det gör hon ju...
    Trist inställning är allt jag har att säga.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!