lördag 13 oktober 2012

Sockerhoran...

Jag har ju som ni vet godisförbud i 2 månader! Eller ja godisförbud och godisförbud, det låter kanske lite barnsligt;-) Kanske ska jag kalla det en utmaning...
Jag försöker att undvika allt vad socker heter, men jag lovar det är fasen inte lätt...
Ibland så infinner sig ett fruktansvärt sug i min kropp och sockerhoran bara skriker: -GE MEJ SOCKER NUUUUUU! Och va ska jag göra när hon håller på att ta knäcke på mej? Ska jag ge henne det hon vill ha eller bli misshandlad inombords av henne?
Så jag kompromissar! Jag och sockerhoran går lika långt, jag ger henne det hon är ute efter, samtidigt som jag ändå inte gör det...
Jo jag äter mörk choklad, minst 70%! För visst borde det vara ganska ok?! Som ni vet är jag ju kassare än kassast på detta med kost och energivärden och allt vet vad. Men jag har hört att just denna chokladen ska vara ganska ok, iallafall i LCHF världen och då borde den verkligen vara ok;-)
Jag har min STORA favorit, nämligen minten. Den är gudomligt god och jag skulle lätt kunna dra i mej hela jäkla kakan själv utan att blinka. Men nej jag hejdar mej och tog "bara" 4 rutor ikväll (*harkel* Förlåt nu ljög jag, menar 6 rutor...) Så nu har sockerhoran i mej lugnat sig en gnutta och nu fortsätter jag smutta på mitt goda glas rött!
Hmm, jag har mycket på hjärtat om det här med en balanserad kost... Hur jag ska kunna försöka leva och må bra utan att åka upp och ner som en jäkla berg och dalbana med min vikt. Men ja det tar vi en annan dag... Inte denna lördagskvällen;-)
Skål på er! (Och för er som sitter och äter godis... Ät för mej med och NJUT av varje liten god bit som ni stoppar i munnen;-))

9 kommentarer:

 1. Minten är farligt god.
  Jag unnar mig lite vanligt godis, firar veckans -1 kg på vågen typ.;)

  SvaraRadera
 2. Mia Jerkstrand13 oktober 2012 20:39

  Prova med kokos smakar som delikatobollar.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Svårt det där med balans. Jag tror inte på dieter. Det är ju bara tillfälligt. (En annan sak om man ska rasa i vikt...) Utan att hitta sin livsstil, sin balans, sin rutin. Klurigt det där. Min balansgång hår sådär just nu. Trillar ofta ner på den goda sidan. Lite FÖR goda sidan... Lindt choklad är för himla gott men "nyttigt" vet jag inte ;-P Inte så "nyttigt" som man vill... :-) kram

  SvaraRadera
 4. Du är så stark. Jag har inte klarat det. Jag äter godis nästan varje dag. Jag skäms. Jag är en sockerknarkare trots LCHF... Jag är som Cindy i ICA reklamen säger mina arbetskollegor. LCHFMGÄOK - LCHF Men Godis Är OK.... Jag KAN inte sluta!!!

  SvaraRadera
 5. Äsch, fredag och lördag måste väl vara ok?! :-) De tycker jag i alla fall... Sen dricker du ju vin, det är väl inte så mycke bättre än godis va...? :-)
  Nä, nu är dippen i kylen färdig och jag ska gotta mig i soffan med lite chips å dipp! :-) Jag ska försöka ta handen ur skålen ett tag och skriva ett litet inlägg också kanske...;-)
  Kram kram!!

  SvaraRadera
 6. Jag är på dag 91 nu. Den där är inte tillåten för mig. Av en enda anledning. Jag vill bara ha mer sen...

  SvaraRadera
 7. Älskar mörk chocklad med ett glas rött till.
  Kramen

  SvaraRadera
 8. den minten är god!
  jag äter sällan och aldrig godis och när jag varit utan ett tag så är det inte ens gott längre..

  SvaraRadera
 9. Åh vilken härlig blogg du har, med ALLT! Humor, glädje, sorg, barn, och mycket annat! =))))
  Må gott!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!