söndag 14 oktober 2012

Pysselhörna!

Regnet sprutar ner från en trist och grå himmel. Varför blir det allt som oftast regn på helgerna och sol på veckorna för?
Så istället för att gå ut och få en dos av luft i lungorna har vi gjort en pysselhörna här hemma! Istället för att göra oss av med vårt gamla köksbord som vi bytte ut i onsdags, så ställde vi istället upp det på övervåningen! Kände att vi behövde en sån någonstans i huset, så att grabbarna kan få ha sina älskade pysselgrejer framme och där de får klabba, måla och pärla bäst de vill utan att de behövs städas bort efter varje gång som de har använt det!
Vi har suttit och sorterat ut mängder av gamla tuschpennor och annat skit som man lätt samlar på sig... Pennor och pärlor har legat huller om buller och vi har inte riktigt haft någon ordning på saker och ting... Och har jag ingen ordning på saker så börjar det lätt klia i fingrarna...
Så fick jag den geniala idén att sno Jonas skruvskåp i garaget där han förvarar alla våra skruvar... Sagt och gjort, så slängde jag ut alla "hans" skruvar på golvet och tog med mej det tomma skåpet upp och började sortera och organisera lite!;-)
Vad han kommer att säga om detta när han kommer hem ikväll? Tja jag har ingen aning, men det är ju bättre att vi har ordning och reda inne i huset än garaget, eller hur? *fnisss* Förmodligen håller han inte alls med om detta, men det struntar jag i;-)
Ordning och reda var de ja! Hur länge det håller sig? Ja förhoppningsvis ända till i eftermiddag;-) Precis en sån här hörna önskade jag oxå mej när jag var liten.. Men nej någon sån fick jag aldrig... Tur att jag liksom kan leva upp min barndom genom mina barns då;-)
 Pyssel är i full gång och grabbarna är djupt försjunkna i sina pysselgrejer!
Vår övervåning är så stooor och svårmöblerad, så det är bättre att grabbarna använder dessa tomma delar på något bra, istället för att det bara ska stå några tråkiga möbler där för dekoration... Förresten... Egentligen borde de knappt ha några egna rum... Nej för dom är aldrig knappt i dem iallafall... Antingen sover de hos oss eller så leker de oftast här ute;-)
Och förresten igen... Nej Fabian har inte skadat sig på sina kinder... Han har bara råkat ut för en akut plåstersjuka och har förbrukat så där 10 stycken idag;-)

4 kommentarer:

 1. Åhhh, vilken fin pysselhörna.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha en så ljus och fin pysselhörna :-D
  De där skruvlådorna med alla småfack är ju perfekt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. ja vill också!! Drömmen det att ha en egen pysselhörna eller tom. ett stort pysselrum!

  SvaraRadera
 4. Bra tänkt där!! Även här är övervåningen ett lekrum för det mesta, men huset ska ju användas och barnen bor ju här också.

  Kram!

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!