söndag 7 oktober 2012

Höstfint!

Igår var vi på byns marknad! Jag fyndade fina höstblommor till kanonpriser och nu sitter är dom nersatta i ytterkrukorna och lyser upp fint utanför våra entréer!
Hösten är verkligen vacker! Ja iallafall dom dagarana som det inte regnar på, som typ idag när solen skiner och det är så där hög skön luft!
Färgerna ute är bara sååå vackra och lyser upp i mörkret!
Jag brukar vara dålig på att sätta höstblommor. Mmm slöheten i mej låter pelagonerna sitta kvar ute i sina krukor ända till herr frost kommer och tar död på dem och sen tycker jag inte att de är så nödvändigt att ha några blommor alls.
Men nu ska mina pelargoner in på vinterförvaring och sedan plockas dom fram återigen till våren!
Ni undrar försås vad bilden föreställer till höger? Jo vi har fått en egen svampodling på gräsmattan... Dom har bokstavligt talat bombarderat sönder vår gräsmatta... Synd att dom inte går att äta, för då hade vi haft svamp ett helt år framöver...;-)
När vi ändå är inne och snackar om blommor... Jag gillar cyklamen mycket! Det är verkligen höst för mej.
Jag köper hem dom och så efter så där 3 veckor ser dom ut så här trots att de både fått vatten och ljus...
Min kära mamma gråter över hur jag misshandlar mina stackars blommor och brukar komma hit då och då och göra hjärt och lungräddning på dem.;-)
Jag säger bara, tacka vet jag orkidéer. Dom är det bara att vattna på lite då och då och så blommar dom jämt och så fint!;-)

5 kommentarer:

 1. Hemma på min gata överlever heller inga blommar, med undantag av orkidéer och växter som vill ha vatten en gång i månaden ;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. haha :) här är det leon som sköter blomstren, han snarare övervattnar dom :P

  SvaraRadera
 3. Den där svampodlingen hade mina barn gärna trampat söner! Rena himmelriket för dem ;-) Fin app du har hittat, vad heter den? Kram

  SvaraRadera
 4. Och jag klarar inte att hålls orkidéer vid liv, än mindre blomma om!

  SvaraRadera
 5. Ett tips med cyklamen... att lägga en isbit uppe på jorden då & då.. Då ska du se att de mår kalas... Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!