onsdag 17 oktober 2012

Det är lätt att vara efterklok....

För så där 3 veckor sedan kraschade min dator. Den började bete sig en aning konstigt och jag blev arg och försökte väck den till liv. Men neppp bara någon konstig text i rutan...
Snälla Jonas tog med den till en datahacker på jobbet och han försökte göra hjärt och -lugn räddning på den, men tyvärr hade hela hårddisken kraschat sönder....
Okej tänkte jag. Det kanske går att rädda allt i den iallafall? Men till min STORA sorg gick inte det och jag hade säkert över 5000 bilder där som nu är ett minne blått... Det är så jäkla surt och jag har till och med fällt en tår över dessa bilder. Ett helt år är borta, puts väck finns inte mer, inte på bilder iallafall...
Jag är sååååå arg på mej själv att jag inte varit duktigare på att sparat över dem till en extern hårdisk eller/och framkallat fram dem... Alla fina kort på mina barn, alla minnen... FAAAAAN!!!
Men ja det är lätt att vara efterklok....
Några av bilderna gick att rädda, men bara några. Sen är resten borta:-( Som denna bilden på mej och mina älskade grabbar... Tur att jag hade lagt upp den på bloggen! Och jaaa vilken tur att jag har min blogg där jag lagt in mängde med bilder från vårat liv!
Förstår ni hur mycket detta grämer mej att alla mina älskade bilder är borta? Ni som känner mej vet att jag ALLTID har med mej kameran eller telefonen och jag tar ofta kort på allt och inget...
Nu har jag verkligen lärt mej en STOR läxa och nu ska jag genast beställa en till extern hårddisk och varje gång jag för över bilderna till datorn, så ska jag göra det på den och inte i min dator!
Förresten... Visst finns det någon slags "hårddisk" på nätet där man kan spara sina bilder? Någon som har det? Funkar det bra?

9 kommentarer:

 1. Usch så tråkigt! Jag lider med dig!!
  Jag försöker lägga över bilder på min externa hårddisk med jämna mellanrum, men istället blir man rädd att den ska gå sönder :) Jag har funderat på att köpa ytterligare en :)

  SvaraRadera
 2. Vi har Telia Säker Lagring och det gillar jag. :-) Kunde vakna upp innan, helt kallsvettig ibland av rädsla för att datorn skulle krascha eller något liknande. Gick runt med ett USB-minne ett tag, men det räcker ju inte långt... ;-)

  En gammal dator blev rensad för mig en gång, så jag förstår dig. Det var en hemsk känsla.

  //Emma

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har också Telia Säker Lagring - kostar bara några kronor (30 nånting) i månaden - funkar hur bra som helst! :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Stackare! Samma sak hande mig for ungefar ett ar sedan... Nu har jag lyckan att ha en "data nord" som jobbarkompis och han lyckades hitta alla bilder forutom en enstaka manad... Sedan dess sparar jag bade pa en extern och lagger upp pa brorsans server sa de alltid finns sparade pa minnst tva stallen... Fy bubblan, hjartat! Jag forlorade bara en manad av varat liv och minns hur ont det gjorde... Aj, aj...

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 5. Det massor av lagring på nätet. Googla på det.
  Själv använder jag mig Dropbox. Alla bilder som jag tex tar med min mobiltelefon förs automatiskt över till dropbox server och sparas där. Jag behöver alltså inte själv föra över nåt till en extern hårddisk eller så. Men det kan man självklart göra om man tex har en systemkamera eller så. Har man bara ett dropbox konto så kommer man åt alla bilder från vilken dator/mobil/sufplatta... som helst. Bilderna finns alltid på dropbox server. Så oavsett om datorn kraschar så är det bara att logga in på kontot och hämta bilderna igen.
  Dropbox.com

  SvaraRadera
 6. Inte extern hårddisk, dom håller inte många år. Som många andra sagt är sagra dom på nätet istället. Jag brukar skicka iväg och göra fotoböcker av "de viktigaste" händelserna så får man lite bilder iaf. Man får ju alltid massa erbjudanden om fotoböcker och framkallning osv.

  Jag antar att Jonas är duktig och har duktiga kollegor. Men det finns en kille på DataKraft som är duktig på sånt, som läst "IT forensics"

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åneeeeej!! Lider med dig! Jag hade troligen hamnat i en smärre depression.

  SvaraRadera
 8. Sky Drive om du har windows live.

  Vet hur det känns när allt försvinner.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ånej vad surt. Bilder säger så mycket :-(
  Jättefin bild på dig och pojkarna,
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!