onsdag 13 juni 2012

Tålamod...

Denna dag som alla andra dagar håller mina kära små kids på att ta knäcken på mej... De är banne mej mer vilda än tama... Alfred är expert på att visa Fabian dumheter.... *suck* Idag när vi skulle städa toaletten från golv till tak och jag talade om för dem vilka regler som gällde om de skulle vara med... Tror ni dom kunde hålla en endaste liten regel? Neeej och till slut flöt hela badrummet omkring i vatten efter att gossarna Grunditz haft vattenkrig och jag var arg som ett bi...
Grabbarna bråkar med varandra så fort som de bara får tillfälle och det är såååå jobbigt att alltid vara en medlare mellan dem, en medlare med noll tålamod dessutom....
Mitt tålamod är kört i botten och jag känner mej slutkörd som 3 barns morsa... Jag vill oxå vara en sån där pedagogisk lugn mor som sitter där på en filt i gräset och leker med sina barn... Ja alltså nu skulle ju varken jag eller barnen sitta ner på en filt, nej inte ens 10 minuter förrens hårtussarna skulle flyga och gossarna hade då varit osams om vilken bil de skulle köra tex...
Efter en sån här dag där tålamodet har fått prövats en hel dag blir jag en sur bitch och biter ifrån som en sur hagga så fort det går lite emot mej eller att folk inte tycker som jag... Jo det fick 2 herrar här hemma känna av när de ifrågasatte mej ikväll om varför jag inte kunde ta det lilla lugna... Hua jag kan verkligen inte tygla mitt humör och för den delen så är jag inte den personen som kan ta det lugnt! Har jag bestämt mej för något så ska jag oxå genomföra det! Mål kallas det och jävlar anamma!;-)
Snälla säg att det går att köpa tålamod på burk?? Jag måste ha en dubbel dos om jag ska klara av denna sommaren med mina kära barn...
Alltså ni vet att jag älskar dem mest i hela världen, men ibland som just idag blir det lite to match...
Förstod ni något av mitt svammel ikväll? Nej knappt jag heller så därför kryper jag ner och drar täcket över huvudet... God natt!

9 kommentarer:

 1. Du är säkert en toppenmamma! Man SKA ryta till på busfröna ibland.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 2. nånå, man blir galen emellanåt! hoppas det blir lugnare imorgon, sov sött
  kram

  SvaraRadera
 3. Tror att du är en grym morsa och med tre busiga herrar så förstår man att tålamodet tryter ibland:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där... Tålamodet tryter tyvärr ganska ofta...
  Jag håller tummarna för att du hittar ett jobb snart, så pojkarna kan busa av sig på förskolan hela dagarna och förhoppningsvis vara lugna och fina på kvällskvisten :)
  Ha en toppen sommar och TACK för en inspirerande och rolig blogg!! Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Du så är det här också.
  Tror alla har det så mer eller mindre ;-)
  Tålamod har jag massor av. Kanske skulle skicka över lite till dig!
  Kram till dig och bustrion

  SvaraRadera
 6. Jag är i samma sits; arbetslös med bråkande och trotsiga barn! Mina är dock två tjejer på 7 och 3,5 år men jag känner igen allt du säger förutom busigheten kanske, mina hittar inte på så mycket hyss men de bråkar desto mer med varandra! Och trotsar mot mig, speciellt 7-åringen... *suck* Och mitt tålamod tryter åxå ganska ofta, man blir arg och irriterad väldigt snabbt ibland... Men som sagt: man älskar ju dem över allt annat här i världen men vissa dagar är de extremt jobbigt att vara mamma, så är det bara!
  Så kämpa på och lycka till! Och tack för en superbra blogg!

  Styrkekramar Ylva

  SvaraRadera
 7. Hoppas det känns bättre idag! Sådana dagar har vi med, o då har vi bar två som stojjar och stimmar;)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Men det är nog så att de vi älskar mest kan också reta upp en som mest. Jag vet att jag inte har några råd för jag undrar själv ibland varför jag ens skaffade barn... Men du är inte ensam, det finns goa dagar och det finn överjävliga dagar. Ibland känns det som att de sistnämnda tar över och då blir man bara matt och tror att man är den enda "dåliga morsan i världen" men det är inte sant. Jag är helt övertygad om att du är den bästa mamman som dina tre ögonstenar kan ha!!
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Härligt att höra att man inte är ensam om att vara sån här!! Skillnaden är att jag bara har en liten gosse istället för tre, måste erkänna att jag har beundrar ditt tålamod i alla fall! :)

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!