onsdag 6 juni 2012

Fröknäcke!

Jag är ju lite imot dieter och speciellt LCHF... Jag tycker att de har varit alldels för mycket halleluja över det hela och typ drick grädde så blir du smal, tänk inte på att dina kärl korkar igen av allt fett...
Men så smygeläser jag 56 kilo och Åse som skriver där har en sund tanke! Hon kör LCHF, men det känns ändå inte som hon liksom kör på den fettigaste LCHF kosten, utan mer sunt förnuft...
Iallafall kommer hon med bra recept på pizzadegar, bröd, pajskal och andra grejer utan att behöva använda mjöl och en massa onödiga kolhydrater!
Så ikväll gjorde jag 2 stycken plåtar av dessa fröknäckebröd! De var absolut mumma och knappt några kolhydrater i och nyttigare än finn chrisp som annars är en stor favorit hos mej;-)!
Alltså nu slår ju inget mina GI-knäcke... Dom är ju gudomligt goda, men ibland måste man variera sig lite och prov på lite nya godsaker!;-)
Så här delar jag med mej av detta goda recept på fröknäcke! De var supersmidigt att baka och sen skötte det sig själv! Smidigt, enkelt och gott, det gillar vi;-)

Fröknäcke
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber (Finns i hyllorna där glutengrejerna är i affärerna.)
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak (Jag körde på smör för jag fick inte tag på kokosfett utan smak i vår lilla by.)
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

LYCKA TILL!!!

2 kommentarer:

  1. Gott som tusan :)
    Jag har gjort något liknande några gånger !
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Åhh supergoda var de nästa gång blir det dubbel sats!!! Kram Lola

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!