tisdag 19 juni 2012

Att bara vara!!

Jag skulle behöva göra trehundra elva saker idag... Men inspirationen finns inte där och då väljer jag att inte göra det... Vi väljer att vara ute istället, ja för solen har faktiskt visat sig idag och inte en endaste liten droppe regn har kommit ner från vår himmel! Kors i taket;-)
Vi åkte istället upp till grannbyn och gick omkring i växthuset där och tittade och köpte fina blommor! Härligt varmt och fuktigt därinne och vi drömde oss bort att vi var på en varm strand någonstans;-)
Sedan åkte vi ut till lilla mamsen/mormor och tankade upp lite kärlek! En liten blomma till henne och fika till oss!
Det är viktigt att bara vara om man känner för det och just idag kände vi för det!
Vi åkte oxå och hälsade på farfar på kyrkogården! Alfred är just nu inne i en stor funderarperiod om både livet och döden... -Men alltså ligger farfar verkligen här under oss? -Jo han gör ju det, fast egentligen är i himlen... Hmm ja det är inte lätt att förklara när man liksom inte vet själv om döden, livet och gud...;-) Någon som har några bra tips på barnböcker om döden som passar en 4-åring?

7 kommentarer:

 1. Det finns en hel del böcker i ämnet till exempel "Adjö Herr Muffin" och "Alla små döda djur". Handlar ju om djur och döden, tror det ska finnas en som heter typ "Farfar blev ett spöke".

  SvaraRadera
 2. Har inga boktips men försök och förklara så ärligt och odramatserat som möjligt när han frågar, jag pratade naturligt med mina barn om döden när de var små och frågorna kom.

  SvaraRadera
 3. Adjö herr muffin, är jättebra bok att läsa för barnen

  SvaraRadera
 4. Jag har herr muffin boken, bara att låna;-))
  Puss/mamsen

  SvaraRadera
 5. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163852519

  SvaraRadera
 6. Tyvärr inte. Men man får väl (beroende på vad man vill att de ska höra) säga att det bara är "skalet" som ligger under marken men att själen är i himelen. (Ja, då kommer säkert fler frågor, men...) :-)

  Kram M!

  SvaraRadera
 7. Dom fotona här är så vackra!
  Kram

  SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!