onsdag 13 oktober 2010

Dator, tv, dator, tv....

Douglas älskar att spela data, han sitter nog där alldels för mycket och alldels för länge på dagarna.. Han lär sig de gör han och hans lilla hjärna jobbar på högvarv. Även på dagis får de sitta och spela så lite lärande måste de ju ändå vara? Men hur länge är de egentligen okej att en 5-åring sitter vid datorn? Hur länge låter ni era barn sitta?
Även tv:n är ett stort "problem". De bli mycket skrik och bråk här hemma om jag säger att han inte får titta... Han skulle även där lätta kunna tillbringa en hel dag och bara glo på burken... Inte alltid så bra och inte alltid så lärolikt;-) Hur länge får era barn se på tv? Och på vilka tider? Jag skäms och säga detta, men vår tv står nog på större delen av våra dagar när vi är hemma....

Även där är han och broder Alfred helt olika. Ibland önskar jag att han iallafall gillade tv:n lite. Åtminstonde på morgonen...;-)

5 kommentarer:

  1. Vi har oxå tv:n på förjämnan...... har inte funderat så mycket på det om jag ska vara ärlig. Saga gillar tv men tröttnar efter en stund och vill leka ist....än så länge. Jag är FÖR att avdramatisera sådana här konfliktrisker alltså exempelvis inte tjata vid matbordet att de MÅSTE äta osv mat och äta något mysigt och gott inget tvång osv. Fast tv kanske inte riktigt är samma sak men gör man ingen grej av det så är det inget konstigt om tv:n inte är på.....typ lite luddigt blev det nu märker jag.

    SvaraRadera
  2. Bläääh... Skrev en jättelång kommentar, men allt försvann :(

    Här hemma ser det ut som det gör hos er. TV:n står på det mesta av tiden, Elliot strötittar mest.

    Tindra däremot tittar en hel del på TV och spelar ganska mycket datorspel från och till. Hon skulle nog också kunna sitta en hel dag om man inte hejdade henne...

    Men idag finns det faktiskt många bra spel som främjar utveckling och hjärna, så det känns ändå ganska ok. Hade det bara varit meningslösa spel som inte ger något så hade det nog blivit en betydligt mindre del av det här hemma.

    Men det är svårt!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Heelluu!
    Ja, här är tv:n på hela tiden. Det är ju så att populärkulturen är här nu och det är ju bara att finna sig i det, jag tror egentligen inte att det är skadligt att sitta där å titta men visst kan det bli för mycket. Det största problemet med mycket tv tittande är att många barn vill ha mycket stimulering hela tiden, de är ju vana att saker bara "svischar" förbi och det kommer nytt hela tiden. Så det kan ju vara svårt att leva upp till som förälder men men om man aldrig har haft tråkigt kan man heller inte veta när man har riktigt rolig =D
    Kram Emma

    SvaraRadera
  4. Här är det nyhetsmorgon på morgonen och sedan en stund tv för barnen på kvällen. Men det är nog mest för att jag inte skulle orka med tv-ljudet hela dagen.

    Sedan är vi ofta iväg dagtid eller har besök så det efterfrågas inget vidare...

    Däremot har jag haft en liten strid med 6åringen som gärna ser film varje dag. Jag tycker detta är rent nöjestittade och införde film på helgen och bollibompa på vardagar. Där är det lite bildning med iaf :o).

    Sedan är mina barn ganska glada vid sagor och sagoläsning via bandspelaren eller Mp3-spelaren som jag skrev ett inlägg om här om dagen.

    Jag tänker nog en del på att blanda och variera... Men även på att ungarna ska få lära sig att varva ner och koppla av. De växer upp i en helt annan värld än vi gjorde!!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Tusen tack för era svar!!
    LINDA: Jag kommer inte in på din blogg..?? Kan du kanske hjälpa mej?

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!