måndag 1 juni 2009

Tystnad!!

Alfred, Douglas och Ally gungar i den nya fina gungställningen!

Nu sitter jag här och bara njuter av tystnaden! Jonas fick lov att åka till Jönköping en sväng nu ikväll för att han hade glömt sitt visa kort i en tankatomat där. Och han fick inte tag i mackgubbarna. Så då var det bara till att åka dit för att se och hoppas på att få tillbaka det! Och då passade det sig så bra att barnen skulle sova vid den tiden så då packade han in dom i bilen så att jag fick vara lite själv!
Idag har det varit ännu en underbar dag ute! Massor av sol och glad barn. Alfred lyckades pricka in och fick feber idag. Han var så grinig hela förmiddagen och hängig. När jag sedan kollade tempen på honom så hade han 39.5.... Oj då inte konstigt att han inte var sig själv. Hoppas på att det bara är tandfeber!
Nackdelen med att det blir varmt är väl alla dessa mygg. Jag har ännu inte känt av dom men Douglas har nog det. Han är helt rödprickig och uppsvälld på hela kroppen. Han är nog en sådan som myggorna bara älskar. Men som hans kropp inte alls tål:-(
Nu ska jag gå och ta mej ett gott glas rött och bara njuta av livet! (Och ja jag vet, det är bara måndag.....)
Jag plockade massor av rabarber hos mamma igår. Så nu håller jag på att koka den underbara rabarberdrycken som ni bara måste prova!
Rabarberdricka!
1 kg rabarber
1,75 L vatten
4 st hela nejlikor
2 dl socker
pressad citron
Skölj och skiva rabarberna (skala dem inte) Koka dem tillsammans med vatten och nejlikorna tills de faller sönder, ca 10 minuter.Sila dem och låt saften rinna av i a 20 minuter. Tillsätt socker och rör tills det löst upp sig.Låt drycken svalna och pressa i citron eller lime efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för din kommentar!