söndag 29 augusti 2010

Amning...

Jag börjar få frågan nu om jag fortfarande ammar? JA det gör jag, han är trots allt bara 6 månader... Han får gröt en gång per dag men annars hel ammar jag honom. Jag känner att jag inte kan släppa den biten ännu.
När Douglas var runt 5 månader började jag tycka han var stor och klumpig. Tyckte det var jobbigt att amma, ville känna mej fri. Började med alla olika sorters smakisar och när han var 7 månader så hade jag helt slutat att amma honom. Alfred därimot började bita i mina bröst så fort han var mätt. Så var jag inte riktig med där så högg han rejält i brösten, vilket gjorde så in i h-ete ont... Sedan började han rata mitt bröst mer och mer. Så även när han var 7 månader så hade jag slutat att amma honom helt.

Denna gången kan jag inte släppa det. Just nu känns det som om jag ALDRIG vill sluta amma honom. Jag vill dra ut på det så länge som jag bara kan. Kanske kan det vara så att jag nu vet att detta är min allra sista gång att få uppleva detta med amning. Tycker att det är så härligt och att det på någotvis blir Fabians och min stund de gångerna jag ammar.

Han fick smaka på potatis och majs purée igår, vilket han gillade jätte mycket. Men ändå jag vill inte... Kanske ammar jag honom tills han blir ett? Är det äckligt? Absolut inte längre än det, det tror jag ju inte för då kan det kännas lite äckligt. Tänk att amma sin tre åring... Blä, det känns lite som incest..:-(

Nu är jag lite nyfiken på HUR LÄNGE NI AMMADE? Och varför slutade ni? Vad tyckte ni om amningen?

8 kommentarer:

  1. Det är en mysig tid när man ammar sin lilla, jag kunde tyvärr inte helamma längre än till 1,5 månad och nattammade till 3 månader. Jag kunde aldrig riktigt slappna av och känna mig bekväm när jag va på andra ställen än hemma så det kom aldrig riktigt igång.
    Får vi en dag ett syskon till Victor så hoppas jag på att kunna amma lite längre och att jag kan slappna av och känna mig bekväm i alla situationer.
    Vid 6 månader tycker inte jag det är nå konstigt med att amma.

    SvaraRadera
  2. Ammade Ellen tills hon var nästan 9 mån. Tyckte som du gör, att det var mysigt. Sen visste jag också att det var sista gången så vi drog ut på det väldigt. Började med smakportioner av gröt vid 5 mån. och vid 7 månader åt hon både gröt och puréer, så då fick hon bara bröstmjölk till mellis och någon skvätt som tröst.
    Sen ammade jag hon varje kväll och ganska mycket på nätterna men det är en helt annan historia...;-)
    Din Fabian verkar ju inte sova dåligt på nätterna så självklart ska du fortsätta amma så länge du vill!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Jag ammade Theodor tills han var 10 mån och Gustav tills han var 11 mån, så amma på du! Det är det bästa som finns o förstår precis vad du menar! Kram Anna O

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte oxå att det var mysigt med att amma och kunde göra det i stort sätt vart som. Jag gömde alltid bröstet med en filt och tycker därför att ingen borde gnälla.
    tyvärr fick jag mjölkstockning med båda så det ställde till det lite. Maximilian ammade jag helt tills han var 5½, men han fick morgonammning fram tills han var 7 månader.
    Julius slutade jag amma vid 4½.. han ville helt enkelt inte mer.. =(
    Men jag hoppas att jag får amma en gång till igallafall! =) Om några år kanske..

    SvaraRadera
  5. hello, jag ammade Joel helt till han var 8½ månad då valde han själv att sluta... började ge honom gröt på 6 månaders dagen. men nu med anton känns det annorlunda vill tvär sluta ena dagen bara för att kunna åka bort själv en hel helg, för att sen andra dagen inte ens vilja fundera på någon annan föda till honom, det e ju trots allt väldigt smidigt :) ska introducera gröt för anton när han oxå fyller 6 mån. håller med dig om din åsikt om att amma en 3 åring.. lite lätt äckligt faktiskt... kRAM !! // Dalla

    SvaraRadera
  6. Jag hade gärna ammat mina barn längre än vad de själva ville, men de visade väldigt tydligt när de inte var intresserade längre. Saga ammade jag i alla fall i 9 månader och Märta lika länge. Stina däremot hade inte ro att ligga still (då heller ;-)) så hon slutade redan innan hon var ett halvår, tyvärr =(. Stå på dig - det är bara du som känner när det är dags att sluta.
    Kram/E

    SvaraRadera
  7. Ja det är ju helt individuellt... så kör på så länge du har lust. Själv kände jag att amningen kanske inte direkt var min grej så jag ammade bara Judit till hon var 5 1/2 månad då det inte fanns mycket mjölk kvar. Kanske berodde det på att jag började med ersättning vid 3 1/2 månad?

    Kram

    SvaraRadera
  8. Jag ammade precis i ett år, sen blev sista morgonamningen på Gabriels födelsedag, i slutet var det bara morgon och kväll.

    Här var det Gabriel som slutade själv, dagen efter födelsedagen ville han inte ha, och inte dagen efter heller osv. Så då blev det så, men hade tänkt amma ca en vecka till.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!