söndag 25 oktober 2015

Överrsakningsresa!

I juni fyllde mina brorsbarn Elvis och Eddie år! Att komma på något att köpa är ju alltid svinsvårt, speciellt när de inte önskar sig någonting.... Verkligen supersvårt att köpa något då, ja idag har ju faktiskt de flesta barn allt de behöver...
Så vi gjorde det ganska lätt för oss och gav ett varsitt kuvert och skrev att de skulle bli en överraskninsresa lite längre fram i höst!
Och förra helgen fick dom detta handskrivana brev! NEJ titta för all sina dar INTE på min handstil, den är katastrof;-)
Våra kids skulle naturligvis också vara med! Den här resan fick dom för att de är så grymt duktiga, sköter sig i skolan, packar sina gynmpakläder och hjälper till här och var när det behövs!
Vi lånade Jonas brors bil som är 7 sittsad! Alltså, det här med stor bil och många barn! Fy tusan va härligt alltså! JA, jag förstår familjen annorlunda!;-)
 Klockan 15:00 rullade vi mot okänt resmål! Ja alltså okänt för kidsen! Oj oj va dom undrade vart vi skulle och frågan om vi inte snart var framme? Ja den kom ungefär en miljon gånger innan vi nådde vår slutdestination!;-)
 Godis och film i bilen! Ja det kan nog vara den bästa barnvakten! Hade inte dom där TV apparaterna funnits där i taket, så vette sjutton hur denna resan hade gott.. Kanske hade de somnat?;-) Ja ni vet, dagens barn måste ju ha något att göra HELA tiden för att inte bli uttråkade... *harkel*
Och efter 1½ timme nådde vi till slut vår slutdestination och det var Skövde! Japp Skövde av alla ställen på jorden tänker ni!;-)
2 rum åt oss 7 och så slängde vi oss i sängarna och kidsen var lyckliga
 Jag hade lite småärenden att fixa på stan. Så vi gav oss ut på stan en sväng! En mysig liten stad med lite blandade småbutiker!
Fabian är liksom inte helt road av att shoppa, men jag håller på att vänja honom;-) *hehe*
 Elvis och Douglas är så stora så de gick lite själva i affärerna! Sen stötte vi på varandra och flamsade på glitter! Gud va snygga som är i dessa luggar! Ha ha ha!!
 Hem och tvätta av lite svett och svira om för kvällsmat på stan! Jag hittade denna underbara toppen på H&M! Gud som jag älskar den Precis mina färger och former! Och för en gångs skull snorde jag upp håret lite mer än vad jag brukar göra! Superenkelt med ett hårband och klart!
 Kommer inte ihåg vad stället hette som vi käkade på! Men det hade blivit lite missuppfattningar när vi kom. Så vi hamnade i källaren där det bara var after work, vilket vi inte var särskilt intresserad av med kidsen..
Men de trollade fram ett bord uppe i resturangen och det blev så mycket bättre!
 Att sitta på restaurang med 5 kids som alla hade lite myror i brallan gick faktiskt över förväntan MYCKET BRA! De skötte sig galet bra! Och maten var så jäkla gooood!!
Vi kläckte överraskningen för morgondagen och alla 5 grabbarna jublade i kör: JAAAAA!!!;-)
 Kvällen kom och det var dags att krypa ner i sängarna! I varsitt rum låg grabbarna och kollade på TV och käkade godis! Gissa om de njöt? JA!;-) Fredagsmys på hotell, det kan ju inte bli bättre liksom!
2 steg från rummet låg hotellets resturang och där slog vi oss ner, jag och Jonas och tog ett glas vin och satt och pratade! Vääääldigt mysigt! Jag förbjöd typ telefonen.. Den fick vi inte titta på... Jo jag fick ta ett kort, men det var allt!
 Fredagskvällar är man ju inte så kaxig.. Klockan 22:30 sov alla gott!
Klockan 5:20 vaknade några av kidsen.. Men jag vägrade gå upp, aldrig. Så de fick ligga ner och kolla på TV och slappa!
 Hotellfrukostar är ju så in i bubblan gott! Kidsen älskar verkligen det! Att bara få välja och vraka vad de vill och de behöver inte ens äta upp de som de har tagit sig till!;-)
 Efter frukosten packade vi ihop och sa hej då till de mysiga hotellet och satte oss åter i bilen! Dagens att göra var: Äventyrsbadet i Skövde! WOW säger jag bara! Så himla roligt och det fanns något att göra för alla åldrarna och stället var inte så himla stort utan man kunde ha koll på alla 5 grabbarna!
Tyvärr fick man inte fota där inne.. Så synd, men regler är till för att hållas och så klart håller jag dem!
En sak vet jag i alla fall! Det var inte sista gången vi var där! Dit kommer vi absolut att åka igen, snart!!
Efter 3½ timme var Alfred så sömnig och ville gå och basta! Han hade tydligen somnat i bastun och somnade därefter på bänkarna i oklädningsrummet....
Den där killen alltså, han kan verkligen sova överallt och när som helst utan att bry sig;-)
Han sket fullständigt att vi fortsatte bada, det rörde honom inte i ryggen. Han va ju trött och måste sova!;-)
 Efter 5 timmars intensivt badande så klev vi upp, så där lagomt möra och trötta och som små russin i skinnen!
Mat, mat, mat! Gud så hungrig man blir efter man badat!
Pizza, hamburgare och pannkaka stod på menyn för grabbarna Grus! Vi åt så vi blev alldeles fyrkantiga!
 Efter ett dygn på överrskningsresa styrde vi åter hemåt till Skillingaryd!
Alla supernöjda och glada och väääldigt trötta!;-)
 Lika suddig som den här bilden är, lika suddig kände jag mej efter en hel dag på äventyrsbad!;-)
 Kissepause! Fy sjutton va det är lätt för grabbarna att bara slänga ut sina snablar och kissa... Lika lätt är det ju faktiskt inte för oss som måste sätta oss ner.. Orättvist tycker jag!
Här landade vi igår, i soffan tittandes på TV! Klockan 22 sov vi nästan.. Det tar verkligen musten ur en att bada! Men så härligt det känns när man är så där galet trött!
Att sedan få en extra timmes sömn idag! Fy sjutton va härligt!
Den här överraskninsresan kommer vi att göra om igen! Att ge såna här presenter är ju superkul, istället för ett par tråkiga brallor eller ett svindyrt spel åka ut på såna här äventyr!;-) Naturligvis behöver man ju inte sova över. Det gjorde vi bara för att kidsen så gärna ville sova på hotell! Men en dagsutflykt någonstans! Någon som kanske har förslag på en dagsutflykt, inte allt för långt från Skillingaryd?!

2 kommentarer:

  1. Så roligt!! Och en eloge till er som pallade med så många ungar! ☺️

    SvaraRadera
  2. Ja de var det verkligen!

    Hi hi, de gick verkligen hur bra som helst!!!

    Kram K

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!