måndag 26 oktober 2015

Har storleken någon betydelse??

Idag efter jobbet körde jag upp till grannbyn Vaggeryd och besökte favvoaffären People!
På onsdag är det äntligen dags igen för modevisning och tjejkväll! Gud så kul det ska bli och jag längtar sååå! Det är verkligen galet kul att gå och visa upp alla underbart snygga kläder som de har och det är så galet kul att de år efter år vill ha med mej på dessa kvällar och jag får leka "mannekäng" för en stund!!;-)
Som vanligt när jag är där, så blir jag luspank... Jag kommer att ha 5 ombyten på onsdag och typ 3 av dem vill jag verkligen ha....;-)
Men det var inte det jag ville prata om, det var det här med storlekarna...
Det är väl kanske ganska typiskt oss kvinnor att etsa fast oss vid siffror, nummer och bokstäver.. Vad det för siffror på vågen, vad det är för siffror och bokstäver på klädesplaggen, mm...
Idag känns det som om det är skitsvårt att bara gå in i en affär och säga att man vill ha den tröjan i storlek M och dom där byxorna i storlek 38... Det funkar verkligen inte... Inte på mej iallafall...
Idag stod jag där i provhytten och svettades nästan ihjäl. Undrade om det var fel på mej och min kropp, eller på märkena och kläderna??
Att jag har gått upp några extrakilo och därav behöver gå upp en storlek på kläderna, ja det är jag väl medveten om. Men när man provar en snygg byxa i storlek M och som sitter som en pösäck, för att sedan gå ner till storlek XS och dom sitter perfekt. Ja då vet man ju liksom inte riktigt hur det står till... Känner mej förstås jublande glad och undrar om detta verkligen är sant! Detta måste ju var för bra för att vara sant? Jag är ju verkligen INGEN XS tjej... Men jag tittar på byxan och JA den ser ju faktiskt väldigt smal ut! Jublar lite!
Men jublet varade inte så länge...
Slänger på mej en snygg klänning i storlek M, den får jag inte ens över brösten. Sitter som ett korvskinn och jag svettas ihjäl innan jag ens fått den över huvudet igen och alla hjärnspökena talar om hur fet jag blivit... För att sedan dra på mej storlek XL och den passar perfekt...
Alltså VAD är felet? Vad är felet med storlekarna? Borde det inte vara på ett ungefär med storlekarna, oavsett vad det är för märke? Eller är jag helt ute och cyklar?
Alltså på onsdagens modevisning kommer jag att bära kläder från storlek XS, alltså en storlek 34/36(?) till storlek XL, alltså en storlek 42/44(?)...
Hmm, detta rimmar ju inte alls...
Det är ju helt sjukt ju, verkligen helt sjukt...
Jag förstår att om man stirrar sig blind på en klädstorlek. Har lite jobbiga hjärnspöken som talar om att man borde ha storlek M, men då man helt plötslig måste köpa storlek XL. Att det kan bli riktigt jobbigt...
Jag tänker inte så. Alltså jo lite kanske, men jag har gått och blivit så gammal att jag försöker undvika dom där siffrorna och bokstäverna på kläderna.. Krävs det storlek 42 på den där toppen som jag vill ha?! Ja men då måste jag ju acceptera detta... Men jag tänker på den yngre generationen.. Det kan faktiskt inte vara så lätt, eller?
Är det bara jag som tycker att det blivit hemskt konstiga storlekar på kläderna den sista tiden??
Har storleken någon betydelse? Tänker du på vad du köper för storlek på dina kläder? Köper du ofta samma storlek, eller upplever du det som jag att det gått och blivit konstiga storlekar de sista åren?
Bootcut har ju gått och blivit modernt igen... Eller alltså jag vet, det har ju varit det ett tag. Men jag har liksom haft en gnutta svårt att ta in att det åter är modernt igen och tyckt att det varit skitfult. Trots att jag älskade det på den tiden förr i tiden för typ 15 år sedan...;-)
Jag fnyste lite och småskrattade när tjejerna på People plockade fram dessa till mej.. Ha ha, gud ska jag verkligen ha dessa på mej? Jag kommer se ut som ett fån! Men gud, jag tror jag gillar det... Man kan faktiskt ändra sig på bara ett par minuter!;-)

1 kommentar:

  1. Känner igen mig i dessa problem med storlekarna. Ibland kan jag få på mig M & ibland måste jag ha större. Jag är fullt medveten om att jag måste ha större storlekar.
    Det beror också på vilken affär man är inne på. Jag blir butter och grinig när det gäller storlekarna.
    Måste säga att kavajen eller jackan var snygg på dig! =) Ja byxorna också. =)
    Hoppas du får en trevlig stund med tjejgänget & modevisningen.

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!