lördag 11 april 2015

Påsken 2015!

JA jag ligger efter här, ligger efter rejält.. Men som sagt, det har varit MYCKET nu och då får tyvärr bloggen stiga lite åt sidan tyvärr.... Ja för jag har bloggabstinens så att det skriker om det, men nu är jag här och jag tänkte jag skulle visa hur våran underbara påsk var, trots att det var en vecka sedan;-)
Mååånga bilder blev det, hoppas ni orkar titta!;-)
Låååååångfredagen började med inne och utefix! Efter en lång vinter krävs det en hel del städning om man säger så! Havet har gjort fönsterna smutsiga att det knappt gick att titta igenom. Men det fixade vi lätt och självklart är det ju extra roligt att hjälpa till med fönstertvätt när man har maskiner som "gör" det!;-)
Mossa ja... De är det ENDA som växer på vår gräsmatta, men nu är flera miljoner kilo borta av den varan!
 Vi grillade och satt ute i solen och åt! Underbart väder hade vi!
 På kvällen firade vi de 2 födelsedagsbarnen, Jonas och Douglas! Massor av god mat, sång, god dricka och kortspel!
 Ja, Jonas kan då inte svära sig fri från Douglas... Snacka om att vara lika som bär!;-)
 Och klädstilen är precis de samma! Helst skjorta eller piké om dessa 2 herrar får bestämma själva! Fint ska de va!
 Farmor och Elsa fixade den goda tårtan! Och ja smågrabbarna fick också vara med på ett hörn!
 När vi är i stugan så infinner sig ett lugn som vi annars inte hittar någon annanstans... Vi spelar allt som oftast massor av spel, umgås och bara är! Så fantastiska underbart!
 Påskafton levererade ett kanonväder och vi var ute hela dagen lång även denna dagen!
 Självklart blev det leta efter påskgodiset även detta året! De sprang som om de var kor på grönbete när stratskottet gick!;-)
 Vi har firat påsk nere i stugan i 9 år på raken om jag inte har fel... Varje år målar barnen ägg och så även detta året! Färgglada fina ägg som vi sedan fick äta upp!
 Och självklart serverades en supergod påskmiddag där alla vi hade bistått med något! Perfekt när vi åker ner så där tillsammans! Alla hjälper till med något och det är inte bara en som står i köket, utan allt som oftast är alla inblandat i något! Så skönt är det! Har jag lagat maten, så fixar någon annan dukning, disken och allt de andra som efterföljs!
 Alfred har haft 2 lösa framtänder läääänge.. Han har vickat och vickat, men nej dom har liksom inte riktigt velat komma ut...
Jonas ÄLSKAR lösa tänder och mutade Alfred med att han skulle få 100 pix om han fick dra ut dem... Jösses som de kämpade. En pengagalen Alfred och en som älskar att dra ut tänder kostade både svett, tårar och lite blod. Men efter många timmars kämpandes, var helt plötsligt bägge framtänderna ute och vi hade världens lyckligaste 6 åring i huset!!;-)
 Det kan bli lite påfrestande att både vara ute en hel dag, äta massor av mat och godis och till slut dra ut 2 framtänder.. Så här gott somnar man hos storkussen Elsa av ren utmattning!!
 Sedan kröp han ner på golvet på madrasser och lyckades sova mellan madrasserna, så sjukt gulligt, men JA också sjukt obekvämt! *fniss*
 På söndagen blev även det en utedag! Vinbärsvägens egen kiosk öppnade upp för säsongen! Och bakom kassan stod den pengagalna Alfred och tog betalt.. Han tjänade in ett par slantar och var svinnöjd! (Pengagalen ja! Han hade till och med sig både plånboken och spargrisen ner till stugan;-))
 Jag njöt av varje liten solstråle som solen gav och jag riktigt kände hur kroppen slurpade i sig av alla D-vitaminer som solen gav! Detta var något som jag verkligen behövde, både för kroppen och själen!
 På söndagen åkte Jonas bror, farmor och kusiner hem och de byttes ut mot våra härliga vänner Veronica, Per, Tilde och Axel!
Kidsen tycker det är superkul att hjälpa till i köket och jag nekar inte dom till det! barnarbete när det är som bäst ju!;-)
 Trevliga prickar att umgås med... Eller? Nä då, dom satt inte hela tiden med sina telefoner, men visst är det så att den där lilla mojängen gärna kommer fram i tid och otid och då spelar det ingen roll med vem man umgås med.. Den kära telefonen finns alltid i någons händer, både på gott och ont...
 Jag åt inte en endaste godisbit i påsk, trots att jag hade lovat mej själv att få äta! Jag äter ju bara vid jul och påsk. Men nä jag var inte alls sugen och kände att det istället är bättre att jag äter om jag skulle bli så där sjukt sugen någon annan gång istället! Smart va!?;-)
 Jag älskar att hänga med dessa! Allt är så enkelt och vi pratar om allt och inget! Vi spelade kort långt in på småtimmarna och jag blev inte ens sur för att jag förlorade, de ni!;-)
 Även måndagen levererade strålande sol och härliga vindar! Förstå vilken tur vi hade med vädret!
Vi var ute och gick, hängde lite på de nya gymmet som hade byggts ett par meter från stugan och gick ner till havet och lät kidsen springa av sig lite energi!
 Jag älskar såna här träningsgrejer! Lite akrobatik och hänga sig och slänga sig! Allt ser så lätt ut, men jösses va svårt det är och helskotta va ont i händerna man får när man går sån här handgång...
 Att rusa ner från dessa sandkullar, rulla sig och få skrika ut sin lycka! Åh jag blir alldeles lycklig i hjärtat!
 Vi ser verkligen trötta ut både jag och Jonas, men nej då så trötta var vi inte.. Eller jo, ju mer ledig man är, ju tröttare blir man känns det som;-)
 Gissa en endaste gång om jag längtar ner till stugan igen? JA! Alfred och Fabian undrade om vi inte kunde flytta dit snart? Absolut svarade jag, men då måste ni ju byta skola och dagis... Då tvekade dom och sa att det räckte gott och väl att vi bara var här någon gång ibland;-)
 Måndagslunchen blev kinamat! Åh herregud att gå ut och äta med våra kids... Ja ni ser ju bara på Jonas min vad han tycker... Dom gör ju som bekant inte alltid som vi föräldrar säger till dem att göra, utan snarare tvärt imot och JA de var väl så det var i måndags... Jösses va dom kan de små liven...De har ju alltid varit med oss ut på allt.. Men att sköta sig ute bland folk, NEJ det kan inte våra kids det är en sak som är säker... Gud i himlen säger jag bara... Så fulla med myror i brallan och med munnar fyllda med höga röster och mindre tillåtna ord som flyger ut... *muttrar högt*
Måndag kväll packade vi åter bilen full och rullade hemåt mot Skillingaryd.. Alltid lika vemodigt och ledsamt att vinka hej då till vårt älskade smultronställe... Men snart ses vi igen och jag längtar redan!
Det var våran påskhelg det! Alltså den här tiden på året är underbar! Allt liksom ligger så härligt framför oss med vår, ledigheter och sommar! Underbart är det!

4 kommentarer:

  1. Ser ju underbart ut! Härligt att ni är samma gäng som firar år efter år. :)

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!